nlc.hu
Aktuális

Novak Djokovic maradhat Ausztráliában

Itt a vége: Novak Djokovic mégis játszhat az Australian Openen

Három nap után ítélet született, ami kedvez Djokovicnak.

Novak Djokovic a magánélete védelmében nem nyilatkozik arról, hogy be van-e oltva koronavírus ellen, vagy sem. Az Australian Openen azonban csakis olyan versenyzők indulhatnak, akik megkapták a vakcinát – ennek értelmében a világelső bajba került, hiszen egyrészt megtagadhatják a részvételét, másrészt Ausztráliába sem biztos, hogy beengedik. Ez a pár nappal ezelőtti állás, azóta sok minden történt.

Megtagadták a teniszező vízumát és egy időre a kiutasított személyek közé került. A mai nap folyamán döntöttek az ügyről: a bírósági ítélet szerint a világelső azonnali hatállyal elhagyhatja az idegenrendészeti őrizetet, azaz a karanténszállodát, visszakapja a papírjait és a vízumát, amelyekkel beléphet Ausztráliába. Alig telt el egy óra a döntést követően, a szerb sajtó arról cikkezett, hogy őrizetbe vették Djokovicot és kiutasítják az országból, ami azt jelenti, hogy három évig vissza sem térhetett volna. Mint kiderült, ez mind fals információ, erről a teniszező maga nyilatkozott. 

„Hálás vagyok, hogy a bíróság meggondolta magát a kiutasításomat illetően. A történtek ellenére én maradni szeretnék és versenyzem az Australian Openen. Csakis erre fókuszálok. Azért repültem ide, hogy játsszak az egyik legfontosabb eseményen ennyi szurkoló előtt” – írta Twitter-oldalán Novak Djokovic.

novak djokovic

Novak Djokovic mégis játszhat az Australian Openen (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top