nlc.hu
Szabadidő

Csirkefarhát dal

Mulatós dal született a csirke far-hát árának befagyasztásáról

„Nem eszem marhát / Se fehéret, se tarkát / Mert jobb áron van a far-hát”.

Megihlette Polgár Petit az árbefagyasztás slágerterméke, a csirke far-hát – számol be róla a hvg.hu. Orbán Viktor  bejelentése szerint ugyanis február elsejétől korlátozták Magyarországon a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgóolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej árát, ezeknek a termékeknek az árát vissza kell vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt.

Nem eszem marhát / Se fehéret, se tarkát / Mert jobb áron van a far-hát” – énekli a szerző vadonatúj dalában, amiben feltűnik az omikron, de a bulvárvilágot megrázó Csuti-Edina-válás is.

A mulatós dalt némi hiphop betét is feldobja, már csak azért is, hogy elhangozzanak olyan szövegek, mint hogy „Gyere tik, az ellenállás mire való / Becsúszok, mint Trójába a Csibe-faló”.

Mindeközben  mivel több kisboltnál a mostani beszerzési ár magasabb, mint a tavaly októberi fogyasztói ár, amin például a csirke far-hát árát is maximalizálták, ezért az áruházláncok sorra jelentik be a mennyiségi korlátozást, azaz nem lehet akármennyit betárazni az érintett termékekből. Most a Spar közölte, hogy ők is szabályozzák ezt.

Csirkemell egy hentespultban

MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top