nlc.hu
Szabadidő

Sofia Goggia térdsérülése

20 napja kificamodott a térde, most elindult az olimpián

Sofia Goggia a női lesiklás címvédője. Kemény fából faragták.

Alig 20 nappal azután, hogy Sofia Goggia bal térde kificamodott, az olasz síelő szombaton teljesítette is a női lesiklók első edzését a pekingi téli olimpián. Pedig a szakág olasz címvédőjének indulására nem sokan fogadtak volna, miután január végén részeleges sérülést szenvedett a 2013-ban operált keresztszalagja a Cortina d’Ampezzóban rendezett szuperóriás-műlesikló viadalon.

Sofia hatalmas küzdő (Fotó: Stefania D'Alessandro/Getty Images)

Sofia hatalmas küzdő (Fotó: Stefania D’Alessandro/Getty Images)

Egyszerűen csak boldog vagyok, hogy be tudtam fejezni ezt a futamot. Nem volt garancia arra, hogy itt lehetek, úgyhogy már ez is siker” – jelentette ki Goggia, aki a 12. legjobb időt érte el. „Természetesen néha van egy kis fájdalmam, de ezt kezelni tudom. Bár az állapotom a tizes skálán 5,5-es, de számomra az olimpiai játékok a legfontosabb. Ez az a verseny, amelyen megvalósíthatjuk gyermekkori álmainkat, úgyhogy nem érdekel a kondícióm, itt akarok lenni”.

Az esélyeit illetően csak annyit mondott egy mosoly kíséretében, hogy nem lesz lassú. A bergamói születésű sportoló hozzátette, mindent meg fog tenni ami tőle telik és amit a jelenlegi állapota lehetővé tesz. Dolgozik azon, hogy visszanyerje a formáját, de tudja, hogy ez három nap alatt, a keddi versenyig szinte lehetetlen.
   
Ő a legkeményebb ember, akivel valaha találkoztam. Okosan síelt és mégis látszott, ő Sofia Goggia. Nagyon fontos, hogy itt van” – méltatta riválisát a sportág egyik legnagyobb klasszisa, a kétszeres olimpiai és hatszoros világbajnok Mikaela Shiffrin, akinek eddig nem sikerült jól a pekingi játékok, így továbbra sem döntötte el, hogy rajthoz áll-e lesiklásban.

Goggia – aki ha nem sérül meg, vihette volna az olasz zászlót a nyitóünnepségen – a világkupa-sorozat eddigi hat lesikló futamából négyet megnyert úgy, hogy az utolsón már nem tudott elindulni a sérülése miatt, azaz ha nincs a balesete, toronymagas esélyese lett volna a számnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top