nlc.hu
Szabadidő

Liu Shaoang aranyérme Pekingben

Történelmet írt Pekingben Liu Shaoang: egyéni számban nyert aranyat

Ezzel az aranyéremmel Liu Shaoang az első egyéni aranyat szerezte meg a téli olimpiák történetében.

Nincs fél órája, hogy megírtuk, hogy Liu Shaoang legjobb futamidővel döntős 500 méteres gyorskorcsolyában, és most jött a hír, hogy a pekingi téli olimpián meg is nyerte a rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres döntőjét. 

A Telex azt írja, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók vasárnapi versenynapja csalódással kezdődött, mert az 500 méteren a világranglista vezetője, Liu Shaolin Sándor mindjárt az első negyeddöntőben elvérzett. Liu Shaoang viszont remekül teljesítette a negyeddöntőjét, szépen előzte meg a jobban rajtoló kanadai Dubois-t. Az elődöntőben a kanadai a rajt után ismét gyorsabb volt nála, de egy nagyon tiszta előzéssel vette át tőle a vezetést, és nyerte meg a futamát.

Peking, 2022. február 13.Liu Shaoang elsõ helyen ér célba a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének elõdöntõjében a Fõvárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 13-án.MTI/Kovács Tamás

Liu Shaoang első helyen ér célba a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének elődöntőjében a pekingi téli olimpián 2022. február 13-án. MTI/Kovács Tamás

Mivel gyorsabb volt, mint a másik elődöntőben győztes orosz Ivlijev, ezért a fináléban ismét ő kapta meg a legkedvezőbb pályát. Liu Shaoang még az olimpiai előtt azt nyilatkozta a Telexnek, ha a legbelső pályáról indult, akkor még nem veszített futamot. Mindez nagy reményekre jogosította fel a vasárnapi fináléban is, ahová nem jutott be a kínai címvédő Vu-Ta Csing, de a koreai Hvang is kiesett, ami csak fokozta a reményeket. A legnagyobb ellenfél tehát Ivlijev mellett a kazah Azsgalijev és az olasz Sighel lett.

A Telex szerint az első rajt nem sikerült, de az egyes rajtszámmal versenyző Liu Shaoang másodszorra az élre állt, az orosz végig sanyargatta, minden kanyarban, de megtartotta az első helyét.

Ezzel az aranyéremmel Liu Shaoang az első egyéni aranyat szerezte meg a téli olimpiák történetében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top