nlc.hu
Szabadidő

Az Elsüllyedt világok dalai

Ha meghallod ezt a főcímdalt, azonnal elkap a nosztalgia!

Aki valaha látta ezt a mesesorozatot, valószínűleg sosem felejtette el. Ahogy a főcímdalát sem...
Hangjegyek

Az elsüllyedt világok című fantasy-sci-fi rajzfilmsorozat a korszak talán legegyedibb hangulatú mesesorozata volt, tartalmas és összetett, valós történelmi utalásokat is felvonultató cselekménnyel. Az eredetileg Les Mondes engloutis címet viselő produkció 1985 és 1987 között készült Franciaországban, a Magyar Televízió kicsivel később, 1988-tól vetítette először a 26 részes, első évadot. 2005-től a Minimaxon került újra képernyőre, 2010-ben pedig a hazánkban addig sosem látott második évadot is bemutatták.

A sorozat filmzenéjét Vladimir Cosma román származású francia zeneszerző írta, akinek többek között a Magas szőke férfi felemás cipőben, a Házibuli vagy épp a Megperzselt szívek emlékezetes dallamait is köszönhetjük. Az elsüllyedt világok főcímdala legalább olyan különleges atmoszférájú, mint maga a sorozat volt. A szerzeményt magyarul Kováts Kriszta, Gergely Róbert és Victor Máté adták elő. Ha a lejátszás gombra kattintasz, garantáltan elkap a nosztalgia, már az első, jellegzetes taktusoknál.

A főcímdal mellett azonban a sorozat minden egyes részében felcsendült egy másik szám is, mely talán még az előbbinél is emlékezetesebb. Persze, hogy a Kalózok daláról van szó! A punkfrizurás kalózokat – Popócici, Maxigáz, Agyalap, Zsebpiszok – olyan színészlegendák szinkronizálták, mint Rátonyi Róbert, Csákányi László vagy az utánozhatatlan orgánumú Hacser Józsa. Az ő hangjuk csendül fel a betétdalban is. „Reggel óta tartom a mikrofont, a sok zsinór teljesen összefont. Holtfáradtan ágyamra rá rogyok, Zugrádió, hé, riadó!”

A dalokat hallva kedved támadt újranézni néhány epizódot a sorozatból? Nos, nem csodálkozunk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top