nlc.hu
Szabadidő

Elkezdődött a második ukrán-orosz tárgyalás

Elkezdődött a második ukrán-orosz tárgyalás

Újra tárgyalóasztalhoz ült az ukrán és a orosz delegáció.

Megkezdődtek az újabb tárgyalások az ukrán és az orosz delegáció között Ukrajna és Fehéroroszország határán, egy pontosabban meg nem nevezett helyen – írja a CNN.

Az ukrán és az orosz delegáció tagjai kezet fognak a második béketárgyaláson Fehéroroszországban

Az ukrán és az orosz delegáció tagjai kezet fognak a második béketárgyaláson Fehéroroszországban 2022. március 2-án (Fotó: BelTA / Sputnik via AFP)

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója a Twitteren azt írta, az alábbi három követelésük lesz napirenden:

  1. Azonnali tűzszünet.
  2. Fegyverszünet.
  3. Humanitárius folyosók biztosítása a civilek kimenekítése érdekében a lerombolt vagy folyamatosan ágyúzott falvakból és városokból.

Az egyeztetésről megjelent egy rövid videó is, amelyen a felek kezet ráznak, majd tárgyalóasztalhoz ülnek.

Az ukrán-orosz tárgyalások első fordulójára hétfőn került sor, az ukránok akkor is azonnali tűzszünetet követeltek. A tárgyaláson annyit jutottak előre, hogy meghatározták azokat a témákat, amelyek további egyeztetést kívánnak a későbbiekben. Az oroszok akkor azt nyilatkozták, hogy az orosz és az ukrán tárgyalódelegáció talált olyan pontokat, amelyekben haladás érhető el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top