nlc.hu
Szabadidő
Érintetlenül visszakapta a Times Square-en elhagyott pénztárcát

A világ egyik legzsúfoltabb helyén hagyta el a pénztárcáját, mégis előkerült

Nagyon meglepődött a férfi, aki a Times Square-en hagyta el a pénztárcáját, hogy az utolsó centig minden pénzét visszakapta egy becsületes megtalálónak köszönhetően.
Kivesz egy ötdolláros bankjegyet a pénztárcából

Nem sok jót ígér, ha valaki a világ egyik legforgalmasabb pontján elhagyja a pénztárcáját, de az élet rácáfolt az előítéletekre. Egy hondurasi férfi a New York-i Times Square-en veszítette el a pénztárcáját, amelyben a 4 ezer dollár (1,3 millió forint) lapult, de érintetlenül kapta vissza.

Eduardo Martinez a Broadway közelében dolgozik. Amikor szerdán munkába rohant, a nagy sietségben leejtette a turistáktól hemzsegő téren a tárcáját. Próbálta megkeresni, de nem járt sikerrel.

Nem sokkal később két rendőr lépett oda hozzá, és azt mondták neki, hogy egy járókelő megtalálta a földön a pénztárcáját. Miután a rendőrök azonosították Martinezt,

a férfi visszakapta a tárcát és a pénzt, amelyből egyetlen cent sem hiányzott.

A férfi nagyon hálás a becsületes ismeretlennek, és szerinte a történet a bizonyíték arra, hogy még vannak tisztességes emberek a világon.

Martinez nem csak azért mondhatja magát nagyon szerencsésnek, mert visszakapta a pénzét, hanem azért is, mert nem kellett sokat várnia. Volt már olyan, hogy négy napig kallódott az utcán a milliókat rejtő pénztárca, egy férfi pedig még 1995-ben hagyta el a pénztárcáját egy szilveszteri buliban, de 25 év után megtalálták, és visszaadták neki.

(UPI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Karolina Grabowska

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top