nlc.hu
Szabadidő

Magyar turista zuhant le egy osztrák sífelvonóról

Lezuhant egy magyar turista egy karintiai sífelvonóról

Leesett botját akarta elkapni a sífelvonóról lezuhant 55 éves magyar férfi, akit mentőhelikopterrel szállították kórházba.
Székes sífelvonó egy ausztria síterepen

Magyar turista zuhant le egy karintiai sípályán egy székes felvonóról hatméteres mélységbe csütörtökön, az 55 éves férfit mentőhelikopterrel kórházba szállították – közölte az osztrák rendőrség.

A baleset a gerlitzeni síterületen történt Treffen településen. A sebesült férfit előbb motoros szánnal levitték a völgybe, ahonnan mentőhelikopterrel szállították Villachba, a tartományi kórházba.

A magyar férfi két barátjával szállt fel a székes felvonóra. Barátai beszámolója szerint

menet közben a kezéből kiesett az egyik síbotja, amelyet megpróbált még elkapni, de lecsúszott az ülésről.

A férfi még meg tudott kapaszkodni a felvonó lábtartójában, de rövid időn belül elhagyta az ereje, és leesett a sípályára, ahol éppen síoktatás folyt. Egy jelenlévő orvos elsősegélyben részesítette a sebesültet.

A rendőrség közlése szerint a napokban további vizsgálatokat fognak lefolytatni a baleset okainak pontos felderítésére.

Egy átlagos évben a novembertől március végéig tartó síszezonban már közel 600 ezer magyar keresi fel a legnépszerűbb európai terepeket. Átlagosan 150 ezer forintba kerül, ha bajunk lesz a síelésen, de volt olyan is, hogy helikopter vitte le a sízőt a hegyről, majd 5500 eurót kértek egy kóláért és egy csokiért.

(MTI)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/nervosa22)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top