nlc.hu
Szabadidő

Orosz oligarchák gyerekei Ukrajna mellett posztolgatnak

Orosz oligarchák gyerekei Ukrajna mellett és Putyin ellen posztolnak az Instagramon

Befolyásos orosz tisztségviselők és oligarchák gyerekei írnak háborúellenes posztokat a közösségi oldalaikra.
Az ukrán zászló színeire festett, békét szimbolizáló jelet tart fel egy tiltakozó az Ukrajnát ért orosz támadás elleni tüntetésen a berlini Brandenburgi kapunál

Oroszországban csak az ország második legnagyobb olajvállalata, a Lukoil mert nyíltan kiállni az orosz-ukrán háború ellen, de az Instagramon befolyásos orosz üzletemberek és oligarchák gyerekei Ukrajna mellett kiálló posztokat írnak – vette észre a Daily Mail cikkét a Telex.

Szofija Abramovics – a háború miatt a Chelsea londoni futballklubot eladó Roman Abramovics milliárdos lánya – egy Insta-sztoriban azt írta: a Kreml legnagyobb és legsikeresebb hazugsága az volt, hogy elhitette a világgal, a legtöbb orosz Putyint támogatja. A bejegyzés már nem érhető el.

Elizaveta Peszkova – Dimitrij Peszkov, Putyin szóvivőjének a lánya – szintén Insta-sztoriban osztotta meg, hogy „nemet a háborúra”, de a poszt egy órán belül eltűnt. Ez egy másik kép róla: 

A Putyin-kormány egyik tanácsadójának, Valentin Jumasevnek a lánya, Maria mindenféle kommentár nélkül megosztott egy ukrán zászlót. Ez a poszt kivételesen még elérhető:

(Kiemelt kép: MTI/AP/Markus Schreiber)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top