nlc.hu
Szabadidő

Korlátozásokkal gátolják a benzintúrizmust

Korlátozzák a külföldiek üzemanyag-vásárlását

Az intézkedések a 3,5 tonnánál nehezebb, külföldi rendszámú járműveket, illetve a 7,5 tonnánál nehezebb össztömegű járműveket érintik.

Van elegendő üzemanyag az országban, marad az árstop is, ahhoz azonban, hogy normalizálódjon a helyzet, a kormány korlátozásokat vezetett be a visszaélésszerűnek tartott fogyasztás és a benzinturizmus ellen. A szokatlan időpontban (csütörtök este) tartott Kormányinfó után a rendelet is megjelent az intézkedésekről – számolt be a hvg.hu.

rendkívüli kormányinfó, Hernádi Zsolt, MOL

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a rendkívüli Kormányinfón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében (Fotó: MTI)

Szinte percekkel a bejelentés után megjelent és hatályba is lépett az a kormányrendelet, amelyben korlátozni igyekszik a kormány az üzemanyagárstop következtében a piaci árnál lényegesen olcsóbb üzemanyagok tankolását. Az Orbán Viktor által szignált jogszabály értelmében nem lehet a 480 forintos hatósági áron forgalmazni üzemanyagot a 3,5 tonnánál nehezebb, külföldi rendszámú járművek, illetve a 7,5 tonnánál nehezebb össztömegű járművek (kamionok) számára.

A rendelet azzal igyekszik elejét venni annak, hogy ezek a sok esetben külföldi járművek az olcsóbb üzemanyagot tankolják, hogy március 13-a 0 órától csak nagy nyomású (80 liter/perc) kútfejen lehet értékesíteni üzemanyagot a számukra. Ha ilyen egy normál töltőállomáson is rendelkezésre áll, úgy már 13-a előtt is azokon a fejeken tankolhatnak csak az érintett teherjárművek.

A helyzet normalizálása érdekében a négynapos hosszú hétvégére kamionstopot rendelnek el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top