nlc.hu
Szabadidő

Joe Biden beszéde

Joe Biden: „szent kötelességünk, hogy védjük a NATO területét”

Joe Biden ugyanakkor világossá tette azt is, hogy nem célja a harmadik világháború.

Joe Biden amerikai elnök a képviselőház demokrata tagjainak tartott pénteki beszédében kijelentette, hogy ha a NATO bármelyik tagállamát támadás éri, akkor az USA beavatkozik a védelmében, annak tudatában is, hogy ez a 3. világháború kitöréséhez vezet – írja a 444.hu.

Joe Biden beszéde

(Fotó: Alex Wong/Getty Images)

“Továbbra is támogatjuk Ukrajnát, továbbra is összetartunk európai szövetségeseinkkel, és az a félreérthetetlen üzenetünk, hogy a NATO területének minden négyzetcentiméterét megvédjük – minden egyes négyzetcentiméterét – az egyesített, összeforrt NATO-val. Egységben. Ezért telepítettem több mint 12 ezer amerikai katonát Oroszország határaihoz – Lettországba, Észtországba, Litvániába, Romániába, és a többi országba – mert egyszerre reagálunk. Világos, ha felvesszük a harcot, az a harmadik világháborút jelenti, de szent kötelességünk, hogy védjük a NATO területét, szent kötelességünk az 5. cikkely betartása.”

(Nyitókép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top