nlc.hu
Szabadidő

Majdnem kilencmillió dollárt ér az elfeledett szelvény

Csaknem 9 millió dollárt nyert a lottószelvénnyel, amiről teljesen elfeledkezett

Wilbur Brownnak hosszú évekig nem kell aggódnia a pénz miatt.

Az oregoni Wilbur Brown még karácsonykor vett egy lottószelvényt, amivel több héten át lehetett játszani. Az első pár héten ellenőrizte is, hogy esetleg nyert-e valamit, majd elfeledkezett a sorsjegyről. Amikor februárban, amikor az ismerőseivel visszatértek oda, ahol a szelvényt vette, megint eszébe jutott, hogy utána kellene járni, nem mosolygott-e rá a szerencse.

Lottószelvény

Fotó: Pixabay

És milyen jól tette, kiderült ugyanis, hogy 8,9 millió dollárt (közel 3 milliárd forintot) nyert. Brown választhatott, hogy egy összegben szeretné-e megkapni a nyereményét vagy részletekben, és az utóbbi mellett döntött.

A majdnem 9 milliós nyereményből pedig nemcsak neki jutott, egy százalék jár a Moose Lodge-nak, vagyis a szervezetnek, amelynek helyi központjában megvette a szelvényt. “Az elmúlt néhány év nagy kihívást jelentett számunkra, ezért is csodálatos, hogy egy ilyen komoly összeg jutottunk. Megpróbáljuk kitalálni, hogy hol van a legjobb helye ennek a pénznek” – nyilatkozta Michael Scott, a Moose Lodge vezetője.

(via UPI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top