nlc.hu
Szabadidő

Várkonyi András családtagjai elvesztéséről

Várkonyi András: „Meggyötört minket a három haláleset”

Várkonyi András őszintén beszélt a Barátok közt vége miatti konfliktusáról, és arról, hogyan érzi magát most, miután nemrégiben három családtagját is elveszítette.
Várkonyi András

Várkonyi András a Barátok közt indulása óta látható volt a sorozatban, így komoly változást hozott az életébe, hogy 23 év után véget ért a széria. Azóta rendezőként is kipróbálta magát, mostanában pedig Fodor Zsókával látható az Örök a szerelem című darabban.

A Blikknek adott interjúban most Várkonyi András arról beszélt, hogy nem érzi magát sorozatszínésznek, hiszen az amatőr éveket is beleszámolva már hatvan éve van a pályán, a Barátok közt előtt is színész volt már. De azt nem tagadja, hogy sokat köszönhet a sorozatnak.

Hihetetlenül népszerű sorozat volt, és a mai napig ebből élek: taps, nevetés és siker vesz körül, bármerre járok.

– mondta a 72 éves színész.

Beszélt arról is, hogy a Barátok közt végén konfliktus alakult ki közte és a stáb között.

Volt egy kis összemordulás a vezetőséggel. A huszonhárom év alatt többször íróként is részt vettem a munkálatokban, és nem titkoltam, hogy egyáltalán nem értettem egyet a történet lezárásával, nagyon ifjúsági irányvonallal ért véget. Ez egy családi sorozat volt, nem éreztem odaillőnek a lezárást. Volt véleményem, ezt képviseltem, ezért nem jelentem meg a búcsúbulin. A színészi munkámnak egy szép, sikeres állomása volt, de a vége valóban lehetett volna szebb.

A sorozat befejezésénél azonban sokkal nagyobb veszteségek érték Várkonyi Andrást. Két év alatt három családtagját temette el, meghalt a 39 éves lánya, az öccse és a 93 éves édesapja.

Ha ezekre gondolok, akkor nem érzem magam jobban, mint akkor. Az ember próbál felejteni, a sok munka is segít. Kéthetente kimegyünk a kislányom sírjához, apámnál is megcsináltattuk a síremléket, a testvérem hamvait viszont szétszórták, így nála nincsenek ilyen kegyeleti opciók. Meggyötört minket a három haláleset. Az vigasztal, hogy egy darabig még fogok tudni játszani, mert nevettetni jó. Meglátjuk, hogy az aktív évekből mennyi van még hátra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top