Várkonyi András: „Meggyötört minket a három haláleset”

S. Z. | 2022. Március 19.
Várkonyi András őszintén beszélt a Barátok közt vége miatti konfliktusáról, és arról, hogyan érzi magát most, miután nemrégiben három családtagját is elveszítette.

Várkonyi András a Barátok közt indulása óta látható volt a sorozatban, így komoly változást hozott az életébe, hogy 23 év után véget ért a széria. Azóta rendezőként is kipróbálta magát, mostanában pedig Fodor Zsókával látható az Örök a szerelem című darabban.

A Blikknek adott interjúban most Várkonyi András arról beszélt, hogy nem érzi magát sorozatszínésznek, hiszen az amatőr éveket is beleszámolva már hatvan éve van a pályán, a Barátok közt előtt is színész volt már. De azt nem tagadja, hogy sokat köszönhet a sorozatnak.

Hihetetlenül népszerű sorozat volt, és a mai napig ebből élek: taps, nevetés és siker vesz körül, bármerre járok.

– mondta a 72 éves színész.

Beszélt arról is, hogy a Barátok közt végén konfliktus alakult ki közte és a stáb között.

Volt egy kis összemordulás a vezetőséggel. A huszonhárom év alatt többször íróként is részt vettem a munkálatokban, és nem titkoltam, hogy egyáltalán nem értettem egyet a történet lezárásával, nagyon ifjúsági irányvonallal ért véget. Ez egy családi sorozat volt, nem éreztem odaillőnek a lezárást. Volt véleményem, ezt képviseltem, ezért nem jelentem meg a búcsúbulin. A színészi munkámnak egy szép, sikeres állomása volt, de a vége valóban lehetett volna szebb.

A sorozat befejezésénél azonban sokkal nagyobb veszteségek érték Várkonyi Andrást. Két év alatt három családtagját temette el, meghalt a 39 éves lánya, az öccse és a 93 éves édesapja.

Ha ezekre gondolok, akkor nem érzem magam jobban, mint akkor. Az ember próbál felejteni, a sok munka is segít. Kéthetente kimegyünk a kislányom sírjához, apámnál is megcsináltattuk a síremléket, a testvérem hamvait viszont szétszórták, így nála nincsenek ilyen kegyeleti opciók. Meggyötört minket a három haláleset. Az vigasztal, hogy egy darabig még fogok tudni játszani, mert nevettetni jó. Meglátjuk, hogy az aktív évekből mennyi van még hátra.

Exit mobile version