nlc.hu
Szabadidő

Home office-trükk, amivel úgy tűnik, sohasem lazsálsz

Ezzel trükkel a főnök azt hiszi, sohasem lazsálsz a home office-ban

Ezzel a ravasz módszerrel át lehet verni azokat a programokat, amelyek a dolgozók számítógépes aktivitását nézik.
Számítógép előtt ülő vörös hajú nő kockás ingben

A koronavírus-járvány miatt rengetegen otthonról végezték a munkájukat, és sokan a pandémia után maradnának home office-ban. 

Az otthoni munkavégzés miatt a főnököknek is új kihívással kellett szembenézniük: új módszert kellett kitalálniuk arra, hogy az alkalmazottak valóban dolgoznak. Egy felmérés szerint a munkáltatók mindössze 35 százaléka bízik meg teljes mértékben a távmunkában dolgozó munkatársaiban. Néhány munkahelyen például egy program jelzi, ha a munkavállaló egy ideje nem mozgatta meg a számítógép egerét.

Ezt az ellenőrzést azonban könnyedén meg lehet kerülni, egy TikTok-felhasználó meg is mutatta, hogyan. A videójában az látható, hogy egy vezeték nélküli egeret egy madzaggal rákötött egy robotporszívóra, amely fel-alá mozog a házban.

A ravasz hacknek köszönhetően főnök azt látja, hogy az alkalmazottja keze alatt ég a munka, extraként pedig a lakás is ki lesz porszívózva.

A videó nagyot ment a neten, már több mint 11 millió megtekintésnél jár. A férfi leszögezte, hogy a videó teljesen egészében vicc, legalábbis abban az esetben, ha a főnöke is látná.

Egy informatikus még többet hozott ki a home office-ból: írt egy programot, amellyel teljesen automatizálni tudta a munkáját, és évi 90 ezer dollárt (28 millió forint) keres úgy, hogy napi pár percet tölt munkával. 

(LadBible)

(Kiemelt kép: Unsplash/Annie Spratt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top