nlc.hu
Szabadidő

93 évesen az egyik legjobb teniszező Európában

Erzsi 93 évesen az egyik legjobb teniszező Európában

A legnagyobb sikerek 55 éves kora után, a nyugdíjat követően jöttek, a szeniorok között.

A 93 esztendős Szentirmay Erzsébetet  nemrég az Európai Tenisz Szövetség a tavalyi év legjobb női játékosának választotta a 90+-os korosztályban. Az 1928-ban Zalaegerszegen született Erzsi már elmúlt húsz, amikor megismerkedett a tenisszel. A Blikknek adott interjújában elmondta, hogy a BVSC-ben kezdte el profi szinten teniszezni, és  az ottani jó edzők adták meg az alapokat.

tenisz

A kép csak illusztráció (Fotó: Getty Images)

„A harmadosztályban kezdtem, aztán hamar feljebb jutottam, igazából mindig azt mondták rólam, hogy szorgalmas vagyok. Rendszeresen edzettem és megszerettem a teniszt egy életre” – mesélte Erzsi.

Karrierje során négy világbajnoki címre, tizennyolc világbajnoki éremre, hat Európa-bajnoki aranyra és megszámlálhatatlan országos-bajnoki elsőségre tesz szert. A legnagyobb sikerek 55 éves kora után, a nyugdíjat követően jöttek, a szeniorok között. A kontinens valamennyi országában versenyzett, és több mint félszáz tornagyőzelmet aratott. A versenyek nagy részére autóval utazott, és szerepléseit is magának finanszírozta.

Szerencsére egyre több az olyan idős ember, akik szakítanak a régi nyugdíjas sztereotípiával, aktívan élik az életüket és csodás sporteredményeket érnek el. Róluk itt írtunk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top