nlc.hu
Szabadidő

Rossz gombot nyomott meg, dollármilliókat nyert kaparós sorsjegyen

Véletlenül rossz gombot nyomott meg a sorsjegy-automatán, tízmillió dollárt nyert

Az amerikai nőt meglökték, amikor kaparós sorsjegyet választott az automatán, és nem azt vette, mint amit akart. Ez volt a szerencséje.
Kaparós sorsjegyek egymáson

LaQuedra Edwards 40 dollárt (14 ezer forint) dobott egy Los Angeles-i kaparóssorsjegy-automatába még tavaly novemberben, ám amikor ki akarta választani, melyik játékból vásároljon, valaki nekiment, és meglökte. A nő emiatt nem azt a gombot nyomta meg, amelyiket akarta, és másfajta kaparós sorsjegyet kapott.

Edwardsot nem csak az háborította fel, hogy a férfi, aki meglökte, még elnézést sem kért, csak kisétált az ajtón. Ingerült volt amiatt is, mert egy 30 dolláros (10 500 forint) sorsjegyet vett véletlenül, a játékra szánt pénzének háromnegyedét egyetlen szelvényre költötte ahelyett, hogy a szokásos, olcsóbb kedvenceiből válogatott volna.

Aztán ahogy visszament az autójához, elkezdte lekaparni a sorsjegyet, és rájött, hogy megütötte a játék 10 millió dolláros, mai árfolyamon 3,5 milliárd forintos főnyereményét.

„Először nem igazán hittem el, de aztán felhajtottam a 405-ös autópályára, és folyamatosan lefelé néztem a szelvényre, majdnem összetörtem az autómat – mesélte Edwards. – Megálltam, újra és újra ránéztem, beolvastam a lottós mobilalkalmazásommal, és csak arra gondoltam, hogy ez nem lehet igaz.”

 

A nő csak arra emlékszik, hogy amikor tudatosult benne, hogy nyert, annyit mondott: „Gazdag vagyok!”. Edwards azt tervezi, hogy a nyereményéből vesz egy házat és elindít egy nonprofit szervezetet.

Nem most először lett valaki gazdag egy tévedésnek köszönhetően. Egy michigani férfi éveken át ugyanazokkal a számokkal lottózott, de egyszer véletlenül rosszat jelölt be a szelvényen, és így ütötte meg a főnyereményt. 

(ABC7)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top