nlc.hu
Szabadidő

A világ legpuccosabb húsvéti csokitojásai

Mi kerül egy húsvéti csokitojáson 50 ezer forintba?

Ahogy nagyjából mindenből, úgy a húsvéti csokitojából is léteznek luxusváltozatok. Íme, az idei év 5 legpuccosabb csokoládétojása!

Fortnum & Mason

A walesi Fortnum & Mason húsvéti csokitojása markáns aromájú, 45 százalékos kolumbiai csokoládéból készül, melyre egy krémes fehér csokoládéréteg is kerül. A walesi csokoládémesterek kézműves alkotásáért darabonként 100 fontot, vagyis mindegy 42 ezer forintot kérnek. A válogatott alapanyagokon túl azért kerül ilyen sokba, mert minden egyes darabot kézzel festenek meg, természetes, kakaóvaj alapú ételfestékekkel. (Amit tehét az alábbi képen látsz, nem csomagolás, hanem maga a kézzel festett csokitojás.)

Húsvéti luxus csokitojások

Fortnum & Mason (Forrás: fortnumandmason.com)

Marchesi

Küllemében a legkevésbé sem hivalkodó darab a Marchesi csokitojása, mégis 90 euróba, vagyis átszímítva úgy 32 ezer forintba kerül a 300 grammos, étcsokoládés változat. A tojás a világ legnagyobb presztízzsel rendelkező termelőitől származó, magas minőségű összetevőkből készül. Mondhatni, ez a húsvéti csokitojás felnőtteknek készült, kifinomult változata. 

Húsvéti luxus csokitojások

Marchesi (Forrás: pasticceriamarchesi.com)

Venchi

Az olasz Venchi minden évben rafináltabbnál rafináltabb húsvéti csokoládékölteményekkel rukkol elő. Az idei kollekció csúcsterméke a Brutto&Buono nevű csokitojás, mely átszámítva több mint 50 ezer forintot kóstál. Ezért egy 1 kilós csokoládétojás jár, melynek a belsejét ropogós piemonti mogyoró borítja. Étcsokis és tejcsokis változatban is elérhető.

Húsvéti luxus csokitojások

Venchi (Forrás: uk.venchi.com)

The Emissary

A The Emissary húsvéti tojását a „Nagy-Britannia legjobb csokoládégyárosa” címmel négyszeresen kitüntetett William Curley álmodta meg a neves olasz prosecco gyártójával együttműködésben. Maga a tojás a világ egyik legjobbjénak tartott Amedei csokoládéból készül, a belseje pedig mangós-maracujás-proseccós ízesítésű ínyenc trüffelgolyókat rejt. Mindezért 59 fontot, azaz 25 ezer forintot kérnek. 

Húsvéti luxus csokitojások

The Emissary (Forrás: theemissary.co.uk)

Hotel de Crillon

A párizsi Hotel de Crillon cukrászmestere, Matthieu Carlin minden évben új csokolédékülönlegességet alkot húsvét alkalmából. Az ideit gyermekkori emlékei és a francia húsvéti hagyományok ihlették: a 66% étcsokoládéból és szárított gyümölcsökből készült, 900 grammos harang  belsejében egy arany csomagolású praliné tojás található. Mindez 80 euróba, vagyis nagyjából 28 ezer forintba kerül. 

Húsvéti luxus csokitojások

Hotel de Crillon (Forrás: rosewoodhotels.com)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top