nlc.hu
Szabadidő

Meghalt Jacques Perrin

Meghalt Jacques Perrin, a Cinema Paradiso sztárja

Jacques Perrint 80 éves korában érte a halál.

Meghalt Jacques Perrin francia színész, aki több mint 70 filmben játszott 1950-től napjainkig – közölte a France24. A 80 éves férfi halálhírét családja jelentette be. Perrin a francia filmek mellett olasz alkotásokban is játszott, egyik legismertebb alakítása Giuseppe Tornatore Oscar-díjas Cinema Paradiso című filmjében volt.

Jacques Perrin 80 évet élt (Fotó: Eric Fougere - Corbis/Getty Images)

Jacques Perrin 80 évet élt (Fotó: Eric Fougere – Corbis/Getty Images)

Olyan világsztárokkal szerepelt, mint például Yves Montand, Jean-Louis Trintignant, Claudia Cardinale, Claude Jade, Marcello Mastroianni, Irene Papas, vagy Alain Delon.

Játszott Cathrine Deneuve-vel a Rochefort fiatal lányai című musicalben és producerkedett is. Utóbbi területen különösen sikeres volt, 1969-es „Z”, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája című filmje megnyerte az Oscart a legjobb idegennyelvű film kategóriájában és a legjobb vágásért is megkapták a díjat.

De a 2004-ben bemutatott Kóristák című film készítésében is részt vett, amely hatalmas siker lett, csak Franciaországban 8,6 millióan látták a mozikban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top