nlc.hu
Szabadidő

Mi lett a Bír-lak egykori sztárjaival?

Ugródeszka vagy zsákutca: vajon mi lett a Bír-lak egykori sztárjaival?

Nem csak az Egyesült Államokban, világszerte megrázta az embereket, amikor kiderült, hogy év elején, 65 éves korában elhunyt Bob Saget. Az amerikai humoristát és színészt a legtöbben a 80-as, 90-es években futó Bír-lak sorozatból ismerték, mint Danny Tannert, a három lányát barátai segítségével nevelő egyedülálló apát. 26 évvel azután, hogy befejezték a formabontó sorozat forgatását, vajon a Bír-lak többi szereplője hol van és mit csinál?

A szívdöglesztő

Ki ne emlékezne Jesse Katsopolis, avagy közismertebben nevén Jesse bácsi mosolyára a Bír-lakból (Full House)? Ő a harmadik pótanya Danny Tanner lányainak életében és egyben a nagybátyjuk anyai ágon. Jóképű, görög származású, van egy együttese, imádja Elvist és a nőket és nagyon érzékeny arra, ha valaki a hozzáér a hajához. Ez utóbbival kapcsolatban nincsenek információink, viszont a többi a karaktert alakító John Stamosra is igaz. Apai oldalról görög felmenőkkel rendelkezik. Mindig is zenélt, korábban rock együttese volt, jelenleg pedig a The Beach Boys dobosa és vokalistája. Imádja Elvist és a nőket. Kétszer házasodott. Második feleségét, a nála 23 évvel fiatalabb modellt és színésznőt Caitlin McHugh-t 2018-ban vette feleségül és rövid időn belül megszületett a kisfiuk, akit John Stamos édesapja után Williamnek neveztek el.

John Stamos, Full House, akkor és most, Jesse Katsopolis

(Fotók: Getty Images)

A család jelenleg Beverly Hills-ben él egy olyan luxusotthonban, melyet ugyanaz tervezett meg, aki anno a Bír-lak látványvilágáért is felelős volt. A Bír-lak legtöbb szereplőjével ellentétben (az Olsen ikreket leszámítva), John Stamosnak nem ez a sorozat volt az egyetlen jelentős televíziós sikere, de mindig nagyon közel állt a szívéhez. Olyannyira, hogy ő volt az egyik producere a sorozat 2016-os folytatásának, a Még mindig Bír-laknak (Fuller House).  John Stamost számos sorozatban (pl. Vészhelyzet) és filmben szerepelt, sőt még a Broodway deszkáin is felbukkant. Napjainkban az Apa, fiú, unoka című sorozatban találkozhatunk vele Jimmy Martino szerepében, illetve ő játssza a doktor Nicky nevű a terapeutát a Netflix Te című pszichothrillerében.

A nevettető

Dave Coulier színész és humorista Joey Gladstone-t, Danny legjobb barátját alakította. Joey bácsi folyton azon dolgozott, hogy, akár saját méltóságának a kárán is megnevettesse a környezetét. Ha kell, rajfilmfigurákat utánoz, ha szükség van rá, beveti Mr. Woodchuck nevű óriásbábúját.  A valóságban Saget és Coulier már jóval a sorozat előtt ismerték egymást. Coulier ugyanis Bob Sagetnél lakott egy ideig, amikor fiatal humoristaként kereste a helyét a világban. Kevesen tudják, hogy noha Coulier a színészetet választotta, fiatal korától a repülés megszállottja és kamaszkora óta rendelkezik magánpilóta engedéllyel. A Bír-lak után egy ideig vezette az Amerika legviccesebb emberei című, humoros otthoni videókat bemutató műsort, de a következő években igazán szinkronizálással ért el sikereket.

Dave Coulier, Full House, akkor és most, Joey Gladstone

(Fotók: Getty Images)

2003-ban a The Surreal Life című valóságshowban vendégeskedett, majd három évvel később a Skating with celebritiesben versenyzett nem kisebb név partnereként mint, Nancy Kerrigan amerikai műkorcsolyázó. A 90-es években magánéletével is a rivaldafénybe került egy időre, amikor Alanis Morissette kanadai énekessel járt két évig. Sokáig tartotta magát az a pletyka, hogy turbulens kapcsolatuk ihlette Morissette Jagged Little Pill című albumáról a You ought to know (Tudnod kell) című dühös hangvételű dalt. Dave Coulier egy interjúban elismerte, hogy ő volt a múzsa, később azonban azt már azt állította, csak viccelt. Jelenlegi feleségét, Melissa Bring fotóst 2014-ben vette el. Első feleségétől Jayne Modeantól született egy fia, Luc, aki jelenleg a SkyWest Airlines pilótája.

 

A túlélő

Ha a Bír-lak stábja közül valakiről el lehet mondani, hogy megpróbáltatásokkal teli élete volt, akkor az Jodie Sweetin, aki Danny középső lányát, a Stephanie Tannert alakította. Apja és anyja is börtönbüntetésüket töltötték, amikor megszületett és kilenc hónapos korában örökbe fogadta a nagybátya. A most negyvenéves Jodie Sweetin kiskorától táncolt és szerepelt reklámokban. Mindössze öt volt, amikor eldőlt, hogy ő lesz Staphanie Tanner.  Nagyon jól alakította a középső gyermekek láthatatlanságától szenvedő, tűzről pattant kislányt és mindig az mondta, igazi pótcsaláddá váltak számára a stáb tagjai. A nyolc éven át tartó sorozat után azonban kicsúszott a talaj a lába alól. Rövid időn belül ital és kábítószerfüggő lett.

Jodie Sweetin, Full House, akkor és most, Stephanie Tanner

(Fotók: Getty Images)

Több házassága is volt, melyből összesen két lánya született, a most 13 éves Zoie és a 11 éves Beatrix. Állítása szerint 2008 óta teljesen józan és jelenleg jegyben jár Mescal Wasilewskivel, aki egy terapeuta. A színésznő a függőségeiről időközben könyvet írt, szerepelt a  Dancing with the Stars valóságshowban és saját, a szülői szerep dilemmáiról szóló podcastet indított 2019-ben Sohasem gondoltam volna, hogy ezt mondom címmel.  2016-ban a Bír Lak folytatásában, a 2020-ig futó Még mindig Bír-lakban ismét Stephanieként láthattuk viszont. Ezúttal ő költözik vissza a régi családi otthonba, nővére legjobb barátjával, hogy segítsenek testvérének felnevelni kiskorú fiait, miután tűzoltó férje munka közben elhunyt. Jodie Sweetin a színészkedés helyett az elmúlt években egyre inkább a politika felé fordult. Valahányszor szóba kerül, kitart amellett, hogy eleve függő személyiség, így az alkohol és kábítószer démonjaival akkor is meg kellett volna küzdenie, ha gyerekkorának jelentős része nem a kamerák előtt zajlik.

A konzervatív

A sorozatban Candace Cameron Bure alakította Danny legidősebb lányát, D.J.-t, aki ugyan keresztülment az összes kamaszkori nehézségen, igazán sohasem tért le a jó útról. 10 éves volt, amikor a Bír-lak elkezdődött és 18 amikor véget ért. Hasonlóan D.J.-hez, a színésznő egy ponton maga is küzdött étkezési zavarokkal, de ezt leszámítva, jól alakult mind a szakmai, mind pedig a magánélete. Tulajdonképpen szinte mindenben az ellentéte a sorozatbeli húgát alakító, Jodie Sweetinnek. Egy évvel a Bír-lak vége után hozzáment az orosz NHL jégkorong játékosához, Valeri Bure-hoz, akinek Dave Coulier mutatta be. Három gyermekük született (egy lány és két fiú). A most 45 éves Bure konzervatív republikánus és evangélikus vallású. Több motivációs könyvet is írt és 2015 és 2016 között a The View című beszélgetős reggeli műsoron ő testesítette meg a konzervatív hangot.

Candace Cameron Bure, D.J. Tanner, akkor és most, Full House

(Fotók: Getty Images)

Noha az Egyesült Államokon kívül szinte láthatatlan volt munkássága, az elmúlt évtizedekben több filmben és sorozatban is szerepelt és különösen szoros kapcsolatot ápol a Hallmark Channellel, melynek nem kevesebb mint 26 filmjében látható. 2016-ban visszatért D.J.-ként a Még mindig Bír-lakba. A színészkedés mellett egyébként roppant sikeres üzletasszony. Két éve például elindította a saját ruhamárkáját és több cégnek is hosszú ideje ő az arca. Korábban azt nyilatkozta nyilatkozott, egyáltalán nem zavarná, ha az emberek emlékezetében úgy marad meg, mint D.J., a nagytesó. Sőt!

A brand építők 

Ki ne tudná, hogy ki Mary-Kate és Ashley Olsen? Az ikertestvérek mindössze kilenc hónaposak voltak, amikor közösen megkapták Mitchell szerepét a Bír-lakban. Azért játszatták velük felváltva Danny legkisebb lányát, mert a sorozat készítői így tudták biztosítani, hogy a forgatás lelassítása nélkül be legyenek tartva a gyerekek foglalkoztatására vonatkozó szabályokat. Ahogy haladt előre a sorozat a lányok sikere sok szempontból túlszárnyalta a többi szereplőét, ami feszültségekhez vezetett. Már a sorozat ideje alatt külön filmszerepek kaptak és többnyire a szüleik által alapított produkció cég (Dualstar) megbízásából és végül összesen 15 filmben játszották a főszerepet. A filmek többsége nagyon gyenge minőségű forgatókönyvre épült, de ez nem gáncsolta el a sikerüket. Létrehozták a saját brandjüket, amely a játékoktól a ruhákon át a kozmetikumokig mindent magába foglalt.

Mary-Kate Olsen and Ashley Olsen, Full House, Bír-Lak, akkor és most, Michelle Tanner

(Fotók: Getty Images)

Tizennyolcadik születésnapjukon az ikrek társelnökei lettek a Dualstarnak, de már kamaszkorukban szerepeltek a szórakoztatóipar legtehetősebb női közt. 2012-ben mindketten bejelentették, hogy végleg visszavonulnak a színészkedéstől, hogy a divattervezési ambícióikra tudjanak koncentrálni. Ehhez tartották magukat a 2016-os Még mindig Bír-lak esetében is, melyben, a rajongók nagy sajnálatára, nem szerepeltek. Több divatmárkát is létrehoztak és, noha futószalagon gyártott filmjeikben nem mutatták meg színészi képességeik legjavát, a divat világában ma már komoly tekintélynek örvendenek. A sikerüknek azonban ára volt. Mary-Kate egyszer azt nyilatkozta, olyan rettenetes volt a gyerekkoruk, hogy azt senkinek sem kívánják. Marry–Kate egyébként nehéz időszakon van túl. 2020 elején bejelentette, hogy azonnal hatállyal el akar válni férjétől, Olivier Sarkozytől, a korábbi francia elnök, Nicolas Sarkozy féltestvérétől. A bankárral, aki 17 évvel volt idősebb nála, 2015-ben keltek egybe. A bonyolult és embert próbáló válás alatta Mary-Kate a testvéréhez költözött, aki, a hírek szinte az egyetlen ember, akiben megbízik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top