nlc.hu
Szabadidő

Voith Ági színésznő ma már más pályát választana

Voith Ági nem színésznő lenne, ha újrakezdhetné

A színészet egy kevésbé megbecsült szakma lett Voith Ági szerint, ma már más pályát választana.
Voith Ági nem színésznő lenne, ha újrakezdhetnéJászai Mari-díjas színésznõ, rendezõ, érdemes mûvész a Hogy volt?! címû tv-mûsor felvételén 2019. március 6-án

Voith Ági szülei nem szerették volna, hogy lányukból színésznő legyen, de természetesen nagyon büszkék voltak rá. A 78 éves színésznő a Borsnak adott interjúban elmondta, ma már lehet, hogy nem ezt a pályát választaná.

Gyerekkorában falta a Tarzan-könyveket, és azokon keresztül kezdte el imádni az összes állatot. Állatszeretete már fiatalon megmutatkozott: hatévesen elszökött otthonról, mikor megtudta, hogy vasárnapi ebéd lesz a két csirkéből. Szerencsére előkerült, csak a szomszédba ment a barátnőjéhez.

Voith Ági ma is nagy állatbarát, akár hivatásként is el tudná képzelni magát ezen a területen.

Szívesen foglalkoznék szabadon élő delfinekkel, kiselefántokkal, vagy dolgoznék egy orangután-óvodában. Felnézek a csimpánzok életét kutató Jane Goodallra. Ilyesmihez lenne kedvem, ha újrakezdhetném. Még most is szívesen megtanulnám, de nem tudom, hol lehet ilyesmire jelentkezni. Szóval aki hallja, adja át!

– mondta a színésznő, aki jelenleg a TV2 Doktor Balaton című sorozatában is látható.

Voith Ági így indokolta, hogy már más pályát választana:

Amikor az édesanyám, Mészáros Ági a pályája csúcsán volt, a színészet még nagyon rangos dolognak számított, ha valaki jól csinálta. De egyre kevésbé megbecsült szakma ez már. A kultúra, az oktatás és az egészségügy szerintem el vannak hanyagolva. Abban bízom, hogy most erre is nagy súlyt fognak fektetni. Muszáj rendbe hozni, mert ez így tarthatatlan.

A színésznő korábban arról beszélt, hogy a körülmények miatt pocsékul érzi magát, bár akkor azt mondta, ha újrakezdené, fiatalokkal foglalkozna valahol a nagyvilágban.

(Kiemelt kép: MTVA/Zih Zsolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top