nlc.hu
Szabadidő

Medvebocs egy lengyel sípályán

Medvebocs okoz felfordulást egy lengyel nemzeti parkban

Egy medvebocs bóklászik azon a környéken egy lengyel nemzeti parkban, ahol a síelők is megfordulnak. Félő, hogy felbukkan a medvemama is.
Medvebocs kapaszkodik egy fatörzsön

Egy magányos medvebocs okoz galibát a dél-lengyelországi Tátrai Nemzeti Parkban, miután többször felbukkant az egyik sípályán és környékén – vette észre a Notes from Poland hírét a Napi.hu.

A szakértők szerint minél hamarabb meg kellene találni a medvemamát, mert nélküle kiszámíthatatlanul viselkedik a bocs. A sípályát egyébként többször lezárták a fiatal állat kedvéért, hogy nyugalmat és helyet adjanak neki.

A nemzeti park közzétett egy videót, ahogy a bocs a sípályán csatangol, majd feltűnik egy síelő is.

A bocs veszélyes lehet az emberekre – bár ez fordítva is igaz –, de a közelben lehet a kis medve anyja is, akivel nem lenne jó összetalálkozni.

Kaliforniában is gondot okoztak a tavasszal előbújó medvék. Egy háztulajdonos furcsa morgó hangokat hallott a háza alól egész télen, aztán nagyon megdöbbent, amikor tavasszal kiderült, hogy öt medve lakott az otthona alatt. Pár héttel korábban pedig medvebocsok próbáltak bejutni egy szendvicset evő férfi autójába.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/David Mark)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top