nlc.hu
Szabadidő

Széttépette kutyaival a medvebocsot a juhász

Kutyákkal tépette szét a medvebocsot, aztán Facebookon dicsekedett vele a hargitai juhász

A juhász még videót is töltött fel az esetről, nagyon büszke volt rá, hogy a kutyáival cafatokra tépette a medvebocsot, sőt még biztatta is őket.

A Hargita megyei juhosok Facebook-csoportban keltett nagy visszhangot egy juhász, aki arról töltött fel egy véres videót, hogy a kutyái (a felvétel alapján nyolc kutyáról lehet szó) nekirontottak egy medvebocsnak, majd széttépték. A férfi nem lépett közbe, csak videózott és közben biztatta a kutyáit a folytatásra. A 11 ezer tagot számláló csoportból később eltűnt a felvétel, miután többen figyelmeztették a férfit, hogy törölje, mert ebből baja lehet. A juhász eleinte kijelentette, hogy senkitől sem fél, a videó – ami alatt kommentben sokan dicsérték a kutyákat – később mégis eltűnt – írja a Transtelex.

Medvebocs

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

 A felvételt azóta már eljuttatták a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség azon részlegéhez, ami orvvadászattal és fegyvertartással foglalkozik.

Úgy vélem, sokkal gyakrabban történik ilyesmi, mint gondolnánk. Sokszor hallok olyan esetekről, hogy juhászkutyákkal öletnek meg medvebocsokat, a mostani videón látottnál akár nagyobbakat is, illetve hogy traktorokkal ütnek el szándékosan bocsokat. De arra, hogy valaki dicsekedjen is ilyesmivel a közösségi médiában, még nem volt példa

– mondta Domonkos Csaba, medvékkel foglalkozó biológus. Hargita megyében a hatóságok évente alig néhány bejelentést kapnak medvékkel kapcsolatos orvvadászatról, de tudják, hogy az esetek száma ennél jóval nagyobb lehet. Amennyiben a felvételt kiposztoló juhászt megtalálják és elmarasztalják, akár 40 ezer eurós pénzbírságot, legrosszabb esetben pedig börtönbüntetést is kaphat. A szakemberek szerint a medvékkel kapcsolatos agresszió annak is köszönhető, hogy a médiából egyre több olyan hír érkezik, ahol medvék okoznak károkat embereknek vagy éppen emberrel kerülnek konfliktusba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top