nlc.hu
Szabadidő

Nyereménye felét eladományozta a lottónyertes

115 millió fontos nyereménye felét eladományozta a brit lottónyertes

Az 55 éves extanárnő rengeteg pénzt nyert a lottón, amelyből folyamatosan jótékony célokra adományoz.

Frances Connolly 2019-ben nyert 115 millió fontot (mostani árfolyamon 52 milliárd forintot) az EuroMillions nevű lottón, és azóta hatalmas összegeket adományozott mások megsegítésére.

Amikor az 55 éves extanárnő megkapta a pénzt, pontosan tudta, mit akar kezdeni vele. A kezdeti, 60 millió fontos adományt Connollyék három unokája, nyolc testvére, 15 unokahúga és unokaöccse, négy dédunokahúga és unokaöccse, valamint számos idegen személy kapta.

Aztán jöhettek a jótékony felajánlások. Mindössze hat hónap alatt elköltötte adományokra azt a pénzt, amit a következő tíz évre szánt. Számításai szerint körülbelül 10-11 millió fontott adott jótékony célokra, de nem vezet részletes nyilvántartást, nehogy a férje, Paddy meglássa, mennyi pénz megy el, bár ő is támogatja az adományozást.

Az EuroMillions lottó nyertesei Frances és Patrick Connolly a Belfast melletti Culloden Hotelben tartott fotózáson 2019. január 4-én

Az EuroMillions lottó nyertesei, Frances és Patrick Connolly a Belfast melletti Culloden Hotelben tartott fotózáson 2019. január 4-én, miután csaknem 115 millió fontot nyertek (Fotó: Paul FAITH / AFP)

Egymillió fontot adtak a szülővárosukban, Hartlepoolban működő PFC Trustnak és a Kathleen Graham Alapítványnak, amely Frances édesanyjáról kapta a nevét. Legutóbb az ukrajnai menekülteknek küldtek 5 ezer fontot élelmiszer-vásárlásra, 50 ezer fontos lakókocsit vettek a helyi áplóknak, és létrehozták a helyi hősök díjat. Táblagépeket, laptopokat vettek az időseknek és a kórházaknak a karantén idején, nemrégiben pedig egy jótékonysági gálaesten gyűjtöttek 100 ezer fontot.

Ha jót tehetsz az arra érdemes emberekkel, miért ne tennéd meg? Számomra nincs értelme annak, hogy ennyi pénzem van, és nem arra használom, hogy jót tegyek a világban

– mondta Frances, és nehéz vele egyet nem érteni.

Egy másik brit pár, Bill és Cath Mullarkey még 2017-ben nyert az EuroMillions lottójátékon egymillió fontot, és ők is rengeteg pénzt adományoztak rászoruló emberek megsegítésére. 

(LadBible)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top