nlc.hu
Életmód

Több ezer fonttal támogatta a rászorulókat a lottónyertes házaspár

Rászorulókon segített az önzetlen lottónyertes pár

Így kell példát mutatni emberségből!

A brit Bill és Cath Mullarkey még 2017-ben nyerte meg az EuroMillions lottójáték egymillió font, azaz bő 407 millió forintos jackpotját – írja a Daily Star. A lap értesülései szerint a házaspár az elmúlt év során rengeteg pénzt költött hajléktalan és más módon rászoruló emberek támogatására. Ahogy ők fogalmaztak: „meg akarták tenni a magukét”, hogy segítség a nehéz helyzetbe került embereket a koronavírus-pandémia során.

A házaspár mindkét tagja séfként dolgozik, ezért egy humanitárius szervezet részére kifejlesztettek egy curryreceptet, majd a Langar Aid nevű szervezet számára megvásárolták a rászorulók ellátásához szükséges hozzávalókat, edényeket, de üdítőket és nassolnivalót is vettek, amelyeket a Langar Aid önkéntesei szétoszthattak.

A házaspárt egy híradós bejátszás ihlette meg, amikor látták, hogy a szervezet munkatársai ételt osztanak a Brexit miatt az úton rekedt kamionosoknak, még karácsony előtt.

Hajléktalanokat támogat a lottómilliomos házaspár

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

„Általában Cath és én magunk állnánk be a konyhapult mögé és mindent megfőznénk – mondta Bill Mullarkey a lapnak nyilatkozva. – Most azonban a járvány miatt úgy volt a legegyszerűbb, hogy mi bevásároltunk és a Langar Aid szakácsa megfőzte az adagokat. A vegetáriánus curry mellé csokoládét is osztottunk, desszertként.”

Az ételosztást múlt héten tartották, a házaspár pedig még arra is gondolt, hogy környezetbarát eldobható evőeszközöket vásároljon az élelmiszeradagok mellé.

„Az önkéntesek feladják a szabadidejüket és állják az időjárás viszontagságait is, egészen lenyűgöző, amit tesznek”– tette hozzá Cath Mullarkey. – Bill és én ezért szerettünk volna valamilyen módon segíteni, hogy kifejezzük az irántuk érzett nagyrabecsülésünket.”

A házaspár egyébként még 2019-ben már rendezett egy jótékonysági karácsonyi ételosztást, amikor háromfogásos karibi vacsorával vendégeltek meg száz nyugdíjast.

Még több jótékonyság az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top