nlc.hu
Szabadidő

A kertészkedés Erdei Zsolt hobbija

Valóságos édenkertet alakított ki fóti birtokán Erdei Zsolt – videó

A bokszoló állítja, a természetben lenni a legjobb a világon.

A horgászat mellett a kertészkedés a másik nagy szerelme Erdei Zsoltnak, aki egészen profi szinten űzi hobbiját. Édenkertjében rengeteg egzotikus gyümölcsöt – kivit, fügét és körtét – is termeszt, és szinte minden fát ő maga ültetett el. A bokszoló körbekalauzolta kertjében a Mokkát.

Erdei Zsolt

Erdei Zsolt kertészkedés közben – Forrás: TV2 / Mokka – videó

2007-ben építkeztem, és abban az évben már ide is költöztem, és akkor már elkezdtem rendezgetni a kertet. Mindenfelé ültettem növényeket, fákat. (…) Ezért sem akarok elköltözni innen, mert mindenhez tulajdonképpen valamilyen emlék fűz” –árulta el, utalva arra, hogy az egyik, immár 7-9 méter magas szilfát még az édesanyja kertjéből hozta 8-10 év, aki azóta már meghalt, a fa viszont rá emlékezteti az exsportolót. „Oda szoktam menni megölelgetni. Nagyon belsőséges kapcsolatban voltam az anyukámmal és ez a fa nekem a minden” – tette hozzá.

Nem eszem gyümölcsöt, de ami az én kertem terem, azt mind megeszem, mert azt tudom, hogy rendben van” – vallotta be Erdei Zsolt, aki a következőkkel magyarázta a hobbiját. „Dunakeszin nőttem fel, és Dunakeszin (…) a nagypapámnak folyamatosan voltak gyümölcsösei. Valószínűleg bennem él ez az emlék, és én is szeretem volna, ha egyszer megnövök, akkor egy olyan kertet, ahol vannak gyümölcsök. (…) Minden van, csak győzzük megenni. A múltkor például annyi kivi volt, hogy már nem tudtam megenni, leszedtem és betettem a fagyasztóba, hogy majd csinálok belőle lekvárt” – mesélte a bokszoló, aki szerint a természetben lenni a legjobb a világon, mert akkor az ember teljesen át tud szellemülni.

Még több kertészkedő sztár az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top