nlc.hu
Szabadidő

Fenntartható fejlődés tantárgy az érettségin

Új választható tantárgy lesz a középiskolai érettségiken

Magyar nyelv és irodalommal kezdődnek május 2-án az érettségi vizsgák a mai napon. Akár egy éven belül, egy újabb tantárgy kerülhet be a választható érettségi tantárgyak közé, a fenntartható fejlődés – hangzott el a Green Policy Center Klíma – Zöldpolitikai percek címen futó podcastsorozatának legújabb adásában.

Ha minden jól megy, egy éven belül választható tantárgy lesz a középiskolai érettségiken a fenntartható fejlődés” – idézi az Index Kőrösi Csabát, az Áder János leköszönő köztársasági elnök kezdeményezésére létrehozott környezeti fenntarthatósági igazgatóság vezetőjét.

Van, aki nem ennyire derűlátó. Arató László, a Magyartanárok Egyesületének elnöke szerint most utolsó előtti alkalommal lesz korszerű, gyerek- és irodalombarát az érettségi, 2024-től nem ilyen lesz lesz az érettségi.

2024-től a gyakorlati szövegalkotás kikerül a középszintű érettségiből, pedig ez a mindennapi életben is fontos tudás, ha például egy kérvényt vagy motivációs levelet akarunk megírni. Az új érettségibe viszont betesznek egy irodalmi műveltségi tesztet, amely főként az irodalomtörténeti, lexikális ismereteket méri, és az elnök szerint azt ellenőrzi, hogy a Nemzeti Alaptanterv anyagát leadta-e a tanár.

Faragó Klára, a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium intézményvezetõje átveszi a magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsga feladatlapjait a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatalban, Szegeden 2022. május 2-án

Új választható tantárgy lesz a középiskolai érettségikenIllusztráció:
MTI/Rosta Tibor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top