nlc.hu
Szabadidő

Autózni induló négyéves kisfiú

Elkötötte édesanyja autóját egy négyéves kisfiú Utrechtben

Amikor a fiú a rendőrségről beszélt anyjával, autók hangját utánozta a telefonban.

A hollandiai Utrecht rendőrsége közölte, hogy szombaton két parkoló autót rongált meg egy autós. Az eset különlegessége az volt, hogy a vétkes autót egy négyéves kisfiú vezette. A beszámolók szerint az ütközés után a fiú mezítláb, pizsamában távozott az autóból, írja a BBC nyomán a 444.hu.

Szemtanúk akkor értesítették a rendőrséget, amikor látták, hogy a hideg idő ellenére a fiú egyedül, cipő nélkül sétál az utcán. Mire bevitték a rendőrségre, bejelentést kaptak arról, hogy a városban találtak egy elhagyatott autót, mellette pedig két megsérült másik járművet. A magára hagyott autó a fiú anyjának nevén volt regisztrálva.

Amikor a fiú a rendőrségről beszélhetett telefonon az anyjával, a beszámolók szerint egy autó hangját utánozta a telefonban, miközben kezével vezetési mozdulatokat imitált.

Mint kiderült, a fiú reggel arra ébredt fel, hogy apja dolgozni indul, és úgy döntött, ő is elmegy autózni egy kört: fogta anyja autójának kulcsait, és beült az autóba.

A rendőrök még helyszínelni is kimentek a fiúval és anyjával, és a gyerek megmutatta nekik, hogy hogyan tudta beindítani a járművet. Ezután a rendőrök arra kérték a szülőket, hogy lehetőleg jobban rejtsék el otthon a kulcsokat a jövőben – írja a lap.

Az eset során szerencsére senki sem sérült meg.

autót tologató kisfiú

Illusztráció: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top