nlc.hu
Szabadidő

Kiderült a kakadujáról, bolondul a metálért

Másodkézből vett kakaduról derült ki, hogy bolondul a metálért

A madár új tujdonosa TikTok videóban mutatta meg, hogyan énekli háziállata a Bodies című dalt.

Először jó ötletnek tűnt, de hamar kiderült, hatalmas hiba volt megvenni egy „másodkézből származó kakadut”. Erre kellett rájönnie egy amerikai férfinak, miután a különös háziállattal hazatérve kiderült, a madár korábbi gazdájánál tanult egy s mást. Többek közt egy metál dalt, melyet időről időre új gazdájának is előadott nagy hangerővel – számolt be az esetről a LADBible. Bödan Reykjavik – aki magáról azt állítja, Wisconsin legfelelősségteljesebb állattartója – az egzotikus madarat a Craigslist  nevű apróhirdetéseket tartalmazó webhelyen fedezte fel és a kénes tarajos kakadu kedvenc dala a Drowning Pool nevű death metál együttestől a Bodies.

kakadu

Képünk csupán illusztráció (Fotó: Pixabay)

Legalábbis ez derül ki abból a TikTok-videóból, amit a férfi készített új háziállatáról és melyet az elmúlt napokban már kétmillióan néztek meg. A képsorokon az látszik, ahogy a kakadu a fejét rázva ismételgeti a dal refrénjét, majd azt a különös ordító hangot utánozza, melyet az együttes frontembere, Dave Williams ad ki.

@bodanrankovic

man buys cockatoo INSTANTLY regrets it

♬ original sound - Bödan Reykjavik

Noha Bödan Reykjavik azt a címet adta a posztnak, hogy „Egy férfi vett egy kakadut és egyből megbánta”, valójában a jelek szerint igen jól kijön új madarával. Már csak azért is, mert korábbi posztjai alapján kettejük közül igazából Bödan Reykjavik a nagyobb metálrajongó.

A kakaduk közül nem Bödan Reykjavik madara az első, aki a jelek szerint szereti a zenét. A Snowball nevű zenére táncoló kakaduról például tanulmány korábban tanulmány is készült, mely arra jutott, a madár mozdulatai a „kreativitást jelezhetik”, és azt igazolják, hogy a spontán és változatos táncmozdulatok nem csak az emberre jellemzőek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top