nlc.hu
Szabadidő

A világ legveszélyesebb szigetére utazna

A világ legveszélyesebb szigetére utazna a brit katasztrófaturista

Miles Routledge szeret veszélyes helyekre utazni, most az Északi-Szentinel-szigetre menne, ahol a bennszülött törzs minden idegent lenyilaz.
A fotómontázson Miles Routledge katasztrófaturista és az Északi-Szentinel-sziget bennszülöttei

Miles Routledge sportot űz abból, hogy a világ legveszélyesebb helyeire utazik, igazi katasztrófaturistaként szerzett magának hírnevet. Járt már Afganisztában a tálib hatalomátvétel kellős közepén, Ukrajnában az orosz invázió idején, és Kazahsztánban, miután zavargások törtek ki.

A brit férfi most egy újabb kockázatos tervet eszelt ki: el akar utazni Északi-Szentinel-szigetre. Az Indiához tartozó, de autonómiát élvező 60 négyzetkilométeres sziget arról ismert, hogy az ott élők többnyire nyílzáporral és dárdákkal fogadják az idegeneket.

Egy amerikai misszionárius 2018-ban megpróbált partra szállni a szigeten, de a bennszülöttek lenyilazták. A szigetet és vizeit tilos megközelíteni, nemcsak a veszély miatt, hanem azért is, mert félő, hogy egy behurcolt fertőzés a sziget teljes lakosságát elpusztítaná.

Ide szeretne most Routledge eljutni. Azt találta ki, hogy két csónakkal közelítenék meg a szigetet. Az egyiken tűzijátékot gyújtanának, amely elvonná a vad törzs figyelmét, a másik csónakkal pedig – fertőtlenített ruhákba öltözve – partra szállnának, és titokban műholdas internetet, kamerákat és napelemet telepítenének a szigetre.

A férfi szerint így biztonságosan meg lehetne figyelni a bennszülötteket, ami segítené a tudományt, ő pedig keresne egy kis pénzt. De azt is felvetette, hogy egy madárnak látszó drónnal is lehetne felvételeket készíteni a szentinelézekről.

A tervek meglehetősen elrugaszkodottnak tűnnek, és morálisan sem biztos, hogy megállják a helyüket, de nem ez Miles Routledge első meredek ötlete. Ráadásul azt sem tudni mindig, hogy mikor viccel, és mikor beszél halálosan komolyan.

(LadBible)

(Kiemelt kép: nlc-montázs, fotó: Twitter/Lord Miles Routledge Adventure; YouTube/Murat Uçar)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top