nlc.hu
Utazás

Katasztrófaturista Afganisztánban

Jó poénnak tűnt Afganisztánba menni, végül menekülnie kellett a katasztrófaturistának

Az apokaliptikus állapotokat látva azonban már nem tűnt annyira jó heccnek az utazás.

A 21 éves Miles Routledge azután utazott pénteken Kabulba, hogy rákeresett a neten a világ legveszélyesebb helyeire egy kis izgalom reményében. Az apokaliptikus állapotokat látva azonban már nem tűnt annyira jó heccnek az utazás, az egyetemista a halálra is felkészült, végül kimenekítették az országból, és kedden már már Dubajból jelentkezett be – írja a 24.hu.

Jó poénnak tűnt Afganisztánba menni, végül menekülnie kellett a katasztrófaturistának

Miles Routledge. Fotó: Youtube

A tálibok állítása szerint nemcsak könnyedén átengedték a kabuli reptéren, de még integettek nekik, és közös szelfiket is készítettek vele. Ezután porban fekve elaludt, majd autók zajára ébredt, mielőtt eljutottak volna az ENSZ menedékhelyére repülővel.

Erről a repülőútról azt írta, hogy egyetlen 10 kilós zsákot vihetett magával a gépre, de nem lehetett nála semmilyen folyadék, ahogy borotva sem. „Néhány srác megtömte a páncélomat és a táskámat proteinszeletekkel, több mint 20 darabbal. Nagyon boldog ember vagyok most. Köszönöm srácok” – írta még az utolsó repülés előtt.

Külön furcsa és érthetetlen a történetben, hogy a feltételezések szerint mintegy négyezer brit állampolgár rekedt Afganisztánban, és várja, hogy az Egyesült Királyság kormánya hazaszállítsa őket. A múlt héten élete legveszélyesebb nyaralására induló Miles Routledge ugyanakkor már nincs köztük.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top