nlc.hu
Szabadidő

Meztelen női mellek az Adidas hirdetésében

Az Adidas 25 meztelen női mellel hirdette a sportmelltartóit

Az Adidas azt mondta, a képekkel a testi különbözőségeket akarták ünnepelni, a sokféleséget akarták illusztrálni.

Az Adidas 25 meztelen női mellel hirdette a sportmelltartóit Nagy-Britanniában. A plakátok köztereken és az interneten is felbukkantak február óta, a brit reklámfelügyelethez azonban 24 panasz futott be, amelyben indokolatlannak nevezték a meztelenséget, és a nők tárgyiasítását is a hirdető szemére vetették, mert szerintük a plakátok egyrészt szexualizálják a nőket, másrészt testrészekre alacsonyítják le őket – írja a hvg.hu.

Mások azt vetették fel, vajon helyénvaló-e ezeket a plakátokat olyan helyekre kitenni, ahol gyerekek is láthatják őket. A Twitteren szintén jelentették páran az Adidas posztjait, de a közösségi oldal úgy ítélte meg, hogy nem történt szabálysértés, a bejegyzés nem tárgyiasítja a nőket, mégis eltakarta a melleket, ezért fotót sem tudunk a hirdetésről posztolni. A brit reklámhatóság szerint viszont a plakátok nem alkalmasak a nem célzott hirdetésre, mert gyerekek is láthatják őket.

Az Adidas azt mondta, a képekkel a testi különbözőségeket akarták ünnepelni, a sokféleséget akarták illusztrálni. A képek megvágását azzal indokolták, hogy védeni akarták a modellek személyiségét, akik önkéntesként vettek részt a kampányban, mert egyetértettek annak üzenetével.

A svédek kevésbé voltak prűdek ebben a reklámban, ahol arcukat vállalva meztelenkedtek a résztvevők.

Sportmelltartós nők

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top