nlc.hu
Szabadidő

Mesefigurák fővárosi falfestményeken

Cukiság: falra került Lusta Dick, Sebaj Tóbiás és Vuk is, újabb mesehősök virítanak fővárosi falfestményeken

A kopottas, szürke téglakerítéseken immár bájos mesefigurák láthatóak.
falfestmény

Gyereknapi meglepetésként megújult a főváros 2. kerületében, a Pasaréti úti egykori katonai akadémia szürke, kopottas téglakerítése: mostantól tündéri falfestmények láthatóak rajta. Lusta Dick, Sebaj Tóbiás, Vuk és a magyar népmesék piros madara díszíti a kerítést.

“Buda a világszínvonalú magyar animációs filmkészítés otthona, a Hűvösvölgyi úti Pannónia Filmstúdióban évről évre remekművek készültek el. Az alkotók jelentős része nemcsak munkáját végezte Budán, hanem itt talált otthonra – most az ő alkotásaik kerültek a Pasaréti útra, ahol a játszótérrel szemközti falon láthatjuk a legnépszerűbb karaktereket. Lusta Dick, Sebaj Tóbiás, Vuk vagy a magyar népmesék piros madara mostantól a mozivászonról Pasarétre költöznek – oda, ahol mindig is otthon voltak. A korábbi szürke, kopottas téglafal méltatlan volt Buda egyik legszebb városrészéhez” – számolt be közösségi oldalán a 2. kerület polgármestere, Őrsi Gergely.  

Kiemelt kép forrása: II. kerület / Facebook

Még több látványos budapesti falfestmény az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top