nlc.hu
Szabadidő

Egy év alatt ezer filmet nézett meg

Kirúgták, bosszúból megnézett ezer filmet

James Bond, Star Trek, Elfújta a szél... Jöhetett minden.

A 47 éves Phil Watts tavaly év elején vesztette el az állását; mivel eleve mozimániás volt (érthető, egy mozigépész fiáról beszélünk), elhatározta, egy darabig nem is keres munkát, inkább megnéz egy év alatt ezer filmet. Ez ugye naponta nagyjából hármat jelent. Sikerült: összesen 1028 filmet nézett végig tavaly, azaz még túl is lépte a célszámot – írja a BBC. A brit férfi nem egyenletes tempóban teljesítette a vállalást: volt nap, hogy nem nézett filmet, és volt, hogy naponta hetet (!) is abszolvált. Mint mondta, jegyzetelnie kellett, mert egy idő után elfelejtette, mi az, amit látott már. Azt mondjuk megnéznénk, hogy teljesít filmescipő-kvízünkön.

Filmnézés

A kép illusztráció (forrás: Getty Images)

Ízlésügyben nem volt túl válogatós: megnézte például az összes James Bondot, Star Treket és Fast & Furious-epizódot, azaz a jelek szerint nem a filmművészet maradandó alkotásai érdekelték. Az ezredik film mondjuk pont az Elfújta a szél volt. Egyébként egy faipari cégnél dolgozott, és leépítés keretében rúgták ki, azóta is dolgozgat más projekteken otthonról, nem munkanélküli tehát. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top