nlc.hu
Szabadidő

Vaddisznók a Szilágyi Erzsébet fasoron

Megszólalt a vaddisznókat lelövő vadász: Nem volt más lehetőség

Az állatorvos végzettségű vadász szerint nem volt más megoldás, csak az állatok kilövése.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szerdán egy komplett vaddisznócsaládot lőttek le vadászok a XII. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron. Az állatok leölését rengetegen végignézték, egy kisgyerek rosszul is lett a látottaktól.

A vadász szerint a vaddisznóknak megváltás volt a halál (Illusztráció: Pexels.com)

A vadász szerint a vaddisznóknak megváltás volt a halál (Illusztráció: Pexels.com)

Most a Telexnek nyilatkozott a vaddisznókat lelövő vadász, L. Pál, aki szerint ebben a döntési helyzetben nem volt más lehetőség. Mint elmondta, a jogszabályok értelmében tilos lett volna befogni és élve elszállítani az állatokat, az afrikai sertéspestis miatt.

Az állatorvos végzettségű vadász úgy véli ezeknek a vaddisznóknak megváltás volt a golyó. „Állatorvosként is azt mondom, hogy itt ennél humánusabb megoldást nem lehet találni. Nem volt visítás.”

A kérdésre, hogy miért nem altatófecskendővel lőtte meg az állatokat, azt válaszolta, hogy az altató nem azonnal hat, nem tudni, stresszhelyzetben hogyan reagálnak az állatok, illetve az altatólövedék drága is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top