nlc.hu
Szabadidő

Baltával verte agyon az apró vaddisznót egy vadász

Baltával vert agyon egy apró vaddisznót egy vadász Debrecenben

A legyengültnek és békésnek tűnő állatot előtte két rendőr, és néhány környékbeli terelgette órákon át.
Baltával verte agyon a vadász a vaddisznót.

Állatkínzás miatt feljelentették az állatvédők azt a vadászt, aki tegnap fokossal ütött le egy lakott területre tévedt, kis termetű vaddisznót Debrecenben. A vadállatot, ami az elmondások szerint legyengültnek, ezzel együtt békésnek mutatkozott, előtte órákon át terelgette két rendőr és néhány környékbeli.

Az RTL Híradónak nyilatkozó szemtanú, Filek Mária elmondta, a helyszínre érkező vadász – baltával és pokróccal felszerelkezve – először csak követte az állatot egy társasház udvarára, majd rácsapott a fokossal. „Az állat visítását hallottam” – mesélte Filek Mária, aki elismerte, hogy ekkor már nem nézett oda, de a hangokból arra következtetett, hogy a disznó a helyszínen elpusztult.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Híradónak elmondta, a vadásztársaság fokozott fertőzésveszély miatt távolította el azonnal az állatot a sűrűn lakott területről. Hozzátették, az illetékes vadásztársaság képviselője a vaddisznót csak elkábította és élve szállította el a helyszínről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top