nlc.hu
Szabadidő

"Babos" vaddisznót lőttek ki

Házi és vaddisznó hibridet lőtt ki egy dunaföldvári vadász, volt ám meglepődés

Az albínó borz után itt a "babos" vaddisznó!
vadász,

Különleges vaddisznó elejtésével zárta a tavalyi évet Nikl Béla: egy úgynevezett „babos” vaddisznót ejtett el Dunaföldvár határában, amikor is állományritkító vadászaton volt a Dunaföldvári Vadásztársaság területén, amelynek már régóta tagja – számolt be a teol.hu, amely fotót is közzétett a bizarr kinézetű vaddisznóról.

A 2 év körüli, 80–90 kilós példánynál ugyanis a megszokott barna sörték színébe a házi disznóra utaló fehéres-rózsaszínes foltok is vegyültek. Mint a portál megjegyzi, ezek a példányok a házi és a vaddisznók genetikai keveredéséből születnek. Előfordul, hogy a jó makktermés alkalmával az erdőbe kiterelve tartják a házisertést, így gyakran megesik, hogy a házi- és a vaddisznó „találkozásából” fehér-fekete foltos malacok születnek. Ezek a foltos egyedek azonban genetikailag rontják a vadon élő állományt.

Kilövéskor selejtezési szempont is, hogy ezektől a példányoktól megtisztítsák az állományt” – magyarázta Nikl Béla.

Nemrég egy ritka, albínó borzot lőttek ki Veszprém megyében. A vadász akkor azt mondta, hogy amikor észrevette, már akkor látta, hogy különleges állattal van dolga. Ám miután elejtette, akkor csodálkozott rá igazán, hogy egy albínó állat került terítékre.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top