nlc.hu
Szabadidő

Macskájával vesz mintát egy kínai kórház dolgozója

Macskájával együtt jár munkába egy kínai kórház dolgozója

A cica nem maradhat egyedül, amíg a gazdi hosszú órákat tölt a munkahelyén.

Az AFP nemrég közzétett több fotót, amin az látható, hogy Sanghai egyik külvárosi kerületében egy egészségügyi dolgozó úgy vesz mintát a betegektől, hogy védőruhájának egyik ujjában megbújik egy macska. A képaláírás szerint az illető azért viszi magával kedvencét a munkába, mert nincs, aki vigyázna rá, amíg ő dolgozik. 

Kínai egészségügyi dolgozó és a macskája

Fotó: Hector Retamal / AFP)

Kína egyik legnagyobb városában még április elején rendeltek el vesztegzárat a koronavírus-járvány terjedése miatt. A helyzet azóta sokat javult, május közepén már arról beszéltek az illetékesek, hogy júniusban térhet vissza az élet a megszokott kerékvágásba, mivel 16 kerületből 15-ben sikerült megfékezni a koronavírus terjedését.

Május végén pedig már arról szóltak a hírek, hogy június elsejétől valóban feloldják a vesztegzárat, ami többek között azt jelenti, hogy a járvány szempontjából alacsony kockázati besorolás alá eső lakónegyedekben élők számára ismét engedélyezik a szabad közlekedést, illetve megkezdődhet a városban a tömegközlekedés „alapszintű működése”, és újra közlekedhetnek a személyautók és -fuvarozók is. Az enyhítések egyelőre nem vonatkoznak azokra a területekre, amelyeknek a kockázati besorolása továbbra is magasabb. A teljes visszaállás a megszokott életmenethez, valamint a termelés normális rendjéhez korábbi közlések szerint június végéig is eltarthat a városban, írja az MTI. 
   

(via 444.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top