nlc.hu
Szabadidő

Alig múlt 5 éves és már kiadták az első könyvét

A világ legfiatalabb női írója: 5 évesen adták ki az első könyvét

Egy 5 éves brit kislány Guinness-rekordot ért el azzal, hogy milyen korán adták ki az általa írt és illusztrált könyvet.

A Guinness World Records megerősítette, hogy Bella Jay Dark megszerezte a legfiatalabb könyvkiadó (női) rekordját, azzal, hogy első könyve,  Az elveszett macska több mint 1000 példányban kelt el. Ez rekorder szervezet által meghatározott minimum eladási példányszám.

Dark a könyvet édesanyja, Chelsie Syme segítségével írta és illusztrálta, és a kötetet a Ginger Fyre Press adta ki.

Egy kislány és egy kisfiú olvas a réten

A kép csak illusztráció.
Fotó: PixaBay

„Az apja és én is nagyon büszkék vagyunk rá” – mondta Syme a The Dorset Echónak, majd így folytatta: „Egy macskáról szól, aki eltéved, és rájön, hogy nem szabadna az anyukája nélkül kimennie, szóval jó üzenete van.”

Dark könyve 5 éves és 211 napos korában jelent meg. A legfiatalabb könyvkiadó (férfi) rekordját a Srí Lanka-i Thanuwana Serasinghe tartja, aki 4 éves és 356 napos volt, amikor 2017-ben megjelent Junk Food című könyve.

Az összes rajzot ő maga készítette, kivéve egyet a vége felé, amelyet idősebb nővére, Lacey-May rajzolt” – mondta Syme., hozzátéve, hogy a lánya megérdemelte a díjat, és biztos benne, hogy lesznek még következő könyvei.

(UPI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top