nlc.hu
Szabadidő

10 izgalmas könyv a nyárra

Habkönnyű könyvek, amiket el kell olvasnod a nyáron

A strandon vagy a teraszodra kiülve lazítanál? Akkor nincs másra szükséged, mint egy hűsítő jegesteára/koktélra és egy magával ragadó, könnyed, nyári olvasmányra. A tökéletes könyvről gondoskodunk, neked már csak a frissítőt kell elkészítened!

Nem is érezzük magunkat boldogabbnak annál, mint amikor egy klasszikusan nyári könyvvel a kezünkben kiülünk a napsütésbe, és barnulás közben olvasgatunk. Egy jó regénnyel azonnal felfrissülhetsz vagy épp ellenkezőleg: a maximumra csavarhatod a forróságot (ezt persze a vízparton érdemes inkább megkockáztatni), kikapcsolhatod a napi teendőkön kattogó agyad és elszökhetsz a panelrengetegből (ami valljuk be, ebben az évszakban a legkevésbé hívogató). Mivel biztosak vagyunk benne, hogy te is nagy rajongója vagy ennek az életérzésnek, ezért most összegyűjtöttünk néhány szuper kiadványt és izgalmas újdonságot, amik társaságában garantált a kikapcsolódás. Figyelem: nálunk a nyári olvasmány nagy átfedésben van a romantikával, ezért ne lepődj meg, ha a romantikus műfaj uralja a listát!

Elena Armas: Spanyol szerelmi átverésKönyvajánló nyárra

A TikTok egyik szenzációja az elsőkötetes szerző, Elena Armas lassan építkező, de annál nagyobb tűzijátékkal végződő története, ami a Lagzi-randi című filmet idézi meg. Már ha a romkom Spanyolországban játszódna, és escort helyett az esküvőre kétségbeesetten partnert kereső lány kísérője a tenyérbemászó stílusú (és idegesítően jóképű) kollégája lenne. A Spanyol szerelmi átverésben minden megvan, ami egy tökéletes nyári romantikus regényhez kell: éles szópárbajok és szikrázó feszültség, színlelt kapcsolat, egzotikus helyszín, meg persze egy elbűvölő szerelmi történet.

21. Század Kiadó, 4490 Ft

Michelle Frances: Nővérek

Ha a mediterrán hangulat csábít, a romkom viszont nem, akkor a Nővérek című pszichológiai thrillert ajánljuk. Ahogy a címéből is sejthető, Michelle Frances regénye két testvér viszályát meséli el – a konfliktus azonban nem új keletű: Abby és Ellie gyerekkoruk óta ki nem állhatják egymást. Harmincas éveikben viszont úgy döntenek, hogy megpróbálják irigységüket félretenni, mikor Abby békülés céljával meghívja nővérét Olaszországba. Ám a dolgok a legkevésbé sem alakulnak jól: Ellie szerint a testvére és édesanyjuk egy veszélyes titkot őriznek…

21. Század Kiadó, 4490 Ft

Emily Henry: StrandkönyvKönyvajánló nyárra

Keresve sem találhatnál Emily Henry művénél hamisítatlanabb strandkönyvet. Igen, már a címe is pontosan erről árulkodik, de azért ne hagyd, hogy megtévesszen a limonádé-külső! Az írónő regényei mindig sokkal mélyebbek egy szimpla felszínes románcnál – bár tény, hogy a keretet ezúttal is az adja: January és Gus alkotói válsággal küzdő írók, akik fogadást kötnek, hogy a másik preferált műfajában írják meg a közvetkező bestsellerüket.

Central Könyvek, 3980 Ft

Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six

Imádod a könyvadaptációkat, de jobban szereted, ha a vászon helyett előbb papíron találkozol a sztorival? Akkor most jó előre szólunk, hogy hamarosan érkezik egy szuper sorozat (olyan fantasztikus színészekkel, mint Riley Keough, Suki Waterhouse vagy Sam Claflin), és nagyon gyorsan le akarsz majd csapni a ’60-as évek rock and roll szcénájában játszódó Daisy Jones & The Sixre. Az egész olyan, mintha egy valódi rockbanda legendáját mesélné el a megalakulásuktól a feloszlásukig.

Könymolyképző Kiadó, 3275 Ft

Christina Lauren: Nem mézes hetekKönyvajánló nyárra

Mik azok az elemek, amik MINDEN romkomot csak még magával ragadóbbá tesznek? Ha minket kérdezel, a toplista élén állnak az ellenségekből lett szeretők, az álházasság és – ha már egyszer nyár van – a trópusi forróság, ami nem csupán a sztori helyszínéből fakad. A Nem mézes heteket jegyző Christina Lauren (álnéven publikáló két írónő) pedig mindezt kipipálta. Az egymástól teljesen különböző Olive és Ethan kénytelenek 10 napot a festői Hawaii szigetén együtt tölteni friss házasoknak kiadva magukat – és nyilván nem lesznek képesek végig a ridegség álcáját magukon tartani.

21. Század Kiadó, 4490 Ft

Elle Cosimano: Finlay Donovan ölni tudna

Amikor az egyik gyerekedet pelenkázod, a másik talál magának egy ollót és úgy dönt, hogy ovi előtt megigazítja a frufruját, miközben te amúgy egy nagyon fontos munkamegbeszélésre vagy hivatalos, de máris óriási csúszásban vagy…Ismerős a szitu? A túlterhelt anyák pontosan tudják, milyen érzés, amikor már hajnalban ölni tudnának, Finlay Donovan, a kétgyerekes, egyedülálló anyuka és egyben kéziratával küszködő írónő pedig véletlenül olyan helyzetbe keveredik, hogy a valóságban is kiélheti ilyetén késztetéseit. Merthogy Finlay-t bérgyilkosnak nézik (pedig csak az új könyvéről mesélt az ügynökének), ő pedig (saját magát is megdöbbentve) igent mond a felkérésre. A gyilkosság viszont nem olyan egyszerű a való életben, mint egy készülő regény lapjain. Vicces, izgalmas, instant azonosulható főszereplővel – a Finlay Donovan ölni tudna egyszerűen letehetetlen.

Agave Könyvek, 3980 Ft

Julia Quinn: Mr. Bridgerton csábításaKönyvajánló nyárra

Amennyiben még mindig a Brigerton-érádban vagy, és úgy érzed, képtelenség kivárni azt a sok-sok hónapot, amíg érkezik a harmadik évad, spoilerezd el magadnak a következő páros lehengerlő love story-ját! A sorban – a regényfolyamtól eltérően – most Colin és Penelope románca következik, és a helyzet az, hogy még Anthony és Kate, illetve Simon és Daphne kettősénél is jobban izzik körülöttük a levegő. És ha még ez sem elégítette ki a Bridgerton-sóvárgásodat, akkor kattints IDE, ahol összeszedtünk mindent, amit a következő évadról tudnod kell.

GABO Kiadó, 3890 Ft

Lucy Foley: Vendéglista

A klasszikus Agatha Christie-sztorik, a Mert többen nincsenek (régebben: Tíz kicsi néger) vagy a Gyilkosság az Orient-expresszen felülmúlhatatlanok. De Lucy Foley azért elfogadja a kihívást, és megpróbálja megugrani a krimi királynője által toronymagasra helyezett lécet a Vendéglistával. A premissza hasonló: 13 esküvői vendég egy, a külvilágtól elzárt szigeten, 1 hulla és mindenki gyanús. Egy letehetetlenül izgalmas krimi, tele olyan csavarokkal, amiket biztosan nem láttál jönni. Ráadásul, ha Reese Witherspoon könyvklubjának jó volt, akkor egyértelműen bérelt helye van a te nyári olvasmánylistádon is!

21. Század Kiadó, 4490 Ft

Liza Marklund: FagypontKönyvajánló nyárra

A nagy forróságban inkább valami nagyon hűvös helyre szöknél, ha máshogy nem, a képzeletedben? Akkor szerintünk a legjobban egy vérbeli skandináv krimivel jársz. Liza Marklund trilógiájának első kötete, a Fagypont öt lányról szól. Öt különböző személyiségről, akik egy svéd kisvárosban találkoztak rendszeresen, mivel mind egy könyvklub tagjai voltak.  Negyven évvel később viszont már csak négyen maradtak: egyiküket négy évtizeddel ezelőtt meggyilkolták, a tettes pedig nagy valószínűséggel a négy nő egyike.

Animus Kiadó, 3980 Ft

Alice Oseman: Heartstopper – Fülig beléd zúgtam

A június a pride hónapja, ezért nem tehetjük meg, hogy legalább egy LMBTQ-könyv ne szerepeljen a listán. A Hearstopperben viszont nem is ez a legkülönlegesebb. Mert igen, egy eszméletlenül aranyos történetről van szó két iskolásfiúról, Nickről és Charlie-ról, akik szépen lassan rájönnek, hogy jóval többek legjobb barátoknál. De ez egy nem hagyományos kötet, hiszen képregényről van szó, ami garantálja, hogy még annál is könnyedebb olvasmány legyen, mint a lista többi tétele. Ráadásul, ha megtetszett a gimis srácok és barátaik világa, akkor örülni fogsz, ez ugyanis csak a széria első része! Ja, és csak csendben súgjuk meg, hogy a Hearstopperre már a Netflix is lecsapott, így sorozat-formában is átélheted az első szerelem csodáját.

Könyvmolyképző Kiadó, 2507 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top