nlc.hu
Szabadidő

A szolgálólány meséje 5. évad

Jön A szolgálólány meséjének 5. évada, erre számíthatsz benne

Ha eddig még nem tetted, akkor most vésd fel a naptáradba a szeptember 14-ét, ugyanis aznap érkezik A szolgálólány meséjének legújabb évada.
Elisabeth Moss A szolgálólány meséje című sorozatban

Gyötrelmesen hosszú várakozás után A szolgálólány meséje végre premierdátumot kapott, de a Hulu nem kényeztette el a rajongókat, mindössze két fotó kíséretében jelentették be a hírt, amikből gyakorlatilag ezeket lehet leszűrni: June továbbra is nagyon dühös, Serena Joy pedig gyászba borul – mindkettő nyilvánvaló volt a negyedik évad fináléja után. Ennek ellenére van néhány tény, amivel már most lehet számolni, akkor is, ha a beharangozó trailernek még híre-hamva sincsen. 

Egy fontos szereplő távozik 

Alexis Bledel néhány hete jelentette be, hogy nem tér vissza a folytatásra, így a karaktere, Emily Malek már biztosan nem fog szerepelni az új évadban, ami kissé váratlan, hiszen nemcsak oszlopos tagja volt a sorozatnak a kezdetek óta, de 2017-ben még Emmy-díjjal is jutalmazták az alakításáért.  

Hosszas gondolkodás után úgy éreztem, most el kell hagynom A szolgálólány meséjét. Örökké hálás vagyok Bruce Millernek (forgatókönyvíró – a szerk.), amiért ennyire őszinte és jeleneteket írt Emilynek, valamint a Hulunak, az MGM-nek, a szereplőknek és a stábnak a sok támogatásért  

– írta a közleményében, de arra nem adott választ, hogy végül miért döntött így. 

Semmi nem maradhat következmények nélkül 

A negyedik évad végén June és a szolgálólányok csapata – nincs mit szépíteni – agyonverték Fredet. Bár tudjuk jól, hogy a főszereplő eddig valahogy mindig megúszta a komolyabb felelősségre vonást, nagy valószínűséggel lesz annak következménye, amit tett, akkor is, ha mindez Gileád területén történt. Legalábbis reméljük, mert az önbíráskodás (még ha nézőként úgy érezzük, hogy nagyon is megérdemelt volt Waterford bűneit figyelembe véve) nem helyes, és a karakterekre is ráépít egyfajta ellenszenvet. 

Serena Joy felemelkedése 

Talán még emlékszel a cliffhangerre, hogy Serena Joy levelet kapott, benne Fred levágott ujjával és a jegygyűrűjével, szóval nem kétséges, hogy legalább néhány rész erejéig gyászolni fog. Ugyanakkor még mindig gyakorlatilag egy cellaként használt szobában éli a mindennapjait, így biztos gőzerőre kapcsol majd, hogy ezek után visszanyerje a szabadságát (és bosszút álljon June-on). A tábornok támogatóin keresztül erre valószínűleg lehetősége nyílik majd, hiszen már eddig is azon dolgozott, hogy idekint megvesse a lábát. 

Esther az új June 

Janine és a feleségből lett szolgálólány, Esther szövetsége is izgalmas irányt vesz, legalábbis, ha hihetünk annak, amit az utóbbit alakító McKenna Grace mondott a Hollywood Reporternek:  

Imádom a dinamikát Janine és Esther között. Annyira rideg volt Janine-nel a farmon, és most valahogy összeragadtak. Ez egy nagyszerű dinamika.

Hogy mennyire, azt jól mutatja, hogy Janine volt az egyetlen, aki hatni tudott a lányra, mikor bekerült Lydia néni kezei közé, ráadásul pont ugyanolyan harcos, mint June, így minden bizonnyal jó néhány izgalomban lesz részünk nekik köszönhetően.  

Mindannyian hallottuk a történetét és láttuk a harcát. Sok dolga van, amit meg tud tenni! Szerintem biztosan része lesz a lázadásnak és a szolgálólányok új generációjának. Nagy feltűnést fog okozni” – tette hozzá a színésznő. 

Amit még a szinopszis ígér:

  • Gileád befolyása bekúszik Kanadába is, úgyhogy a bürokratikus útvesztőkből talán többet is láthatunk.
  • Lawrence parancsnok megpróbálja megreformálni Gileádot, miközben még több hatalomra igyekszik szert tenni, eközben pedig együtt dolgozik Lydia nénivel.
  • June, Luke és Moira a távolból küzd Gileáddal, miközben folytatják küldetésüket, hogy megmentsék Hannah-t, és újraegyesüljenek családként.

(Forrás: Just Jared, USA Today, Hollywood Reporter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top