nlc.hu
Szabadidő

A szolgálólány meséje 5. évad

Minden, amit A szolgálólány meséje folytatásáról tudni kell

Már tényleg csak néhányat kell aludni, mert szeptember 14-én érkezik A szolgálólány meséjének ötödik, de korántsem utolsó évada!

Az HBO Max-ot kísérő botrányok ellenére azért van két zászlóshajó, ami valamennyire csitítani tudja a kedélyeket a streamingszolgáltató háza táján. Az egyik a Sárkányok háza, ami meglepően jól debütált az első három rész alapján, és van benne potenciál a jövőre nézve is, a másik pedig A szolgálólány meséje, ami végre folytatást kapott, és szeptember 14-én ki is jön az ötödik évad első részével! 

A szolgálólány meséje

Fotó: Facebook/The Handmaid’s Tale (Hulu)

Ha még emlékszel, ott maradt abba a történet, hogy June némi hányattatás árán végre megérkezett Kanadába, ezzel pedig egy új, bürokratikus rendszerbe került, ahol Serena és Waterford parancsnok ellen kellett tanúskodnia. Bár ezzel akár elégtételt is vehetett volna rajtuk, June nem elégedett meg ennyivel. Némi cselszövés árán elintézte, hogy a Parancsnokot szolgáltassák ki Gileádnak, hogy aztán az erdő mélyén, a sötétség leple alatt a többi szolgálólánnyal együtt bosszút állhassanak rajta. És hogy megbizonyosodjon arról, hogy ezzel Serenát is büntetni tudja, elküldte neki a férje levágott ujját, amivel új szintre emelte a kettejük közötti konfliktust. 

Innen indul tovább a sztori az előzetes szerint 

A trailerből hamar kiderül, hogy June mit tett, ő maga ismeri be Luke-nak, hogy egy szemernyi megbánás sincs benne a történtek miatt, Moira pedig – aki a józan ész hangját képviseli mostanában -, figyelmezteti Luke-ot, hogy June-ban már nem lehet megbízni, hiszen kegyetlenül széttépett egy embert. Nem Moira az egyetlen, aki aggódik, Mark Tuello óvva inti June-t, hogy a tettek következményekkel járnak, és azt tanácsolja neki, hogy ne érezze magát biztonságban, mert Gileád ezt nem fogja annyiban hagyni. Közben Serena is retteg, a történtek fényében úgy érzi, June az életére törhet, és abban reménykedik, hogy a teokratikus szimpatizánsokon keresztül egyszerűbb lesz megvetnie a lábát Kanadában, hiszen Gileádban már nincs helye. 

Mi van a többiekkel? 

Némi képet arról is kapunk, hogy a többi mellékszereplő helyzete sem egyszerű: 

  • Nick és Lawrence parancsnok kétszemélyes reformerbandája továbbra is próbálkozik a háttérben, még úgy is, hogy June-t a parancsnokok Gileád rákfenéjének, és első számú közellenségének tartják. Már a negyedik évadban is belülről próbálták bomlasztani a rendszert, reméljük, hogy ezt nem hagyják abba.  
  • Az előző évadban megismert, parancsnokfeleségből lett szolgálólány, Esther sem feltétlenül akar behódolni az új szerepének, ezért Lídia néni új – fájdalmas – eszközökhöz folyamodik, hogy betörje őt, hiszen, ahogyan arra a rajongók rámutattak, attól tart, hogy June nyomdokába lép. 
  • Rita a bölcs meglátásaival figyelmezteti Moirát, hogy June könnyen magával ránthatja, ugyanis úgy tűnik, hogy ismét Gileád ellen vonul, hogy a kislányát, Hannah-t visszakapja, ehhez pedig Luke is csatlakozik egy lehetetlennek tűnő küldetés keretében.  
  • Akiről viszont egy árva szó sem esik, az Janine, aki mellékszereplő létére igen fontos karakter. Az előző évadban ő és June együtt próbáltak szabadulni a láncoktól, de végül a szerencsétlen bombázás miatt ő Gileádban ragadt. Ez persze nem jelenti azt, hogy kiírták a sorozatból, a hírek alapján egyedül az Emilyt alakító Alexis Bledel nem fog visszatérni, de ő is önszántából döntött úgy, hogy nem csatlakozik a stábhoz.  

„Hosszas gondolkodás után úgy éreztem, most el kell hagynom A szolgálólány meséjét. Örökké hálás vagyok Bruce Millernek (forgatókönyvíró és showrunner – a szerk.), amiért ennyire őszinte és jeleneteket írt Emilynek, valamint a Hulunak, az MGM-nek, a szereplőknek és a stábnak a sok támogatásért” – írta közleményében. 

Az ötödik nem az utolsó 

Bár sokak szerint a széria színvonala sokat esett az első évad óta, Miller a Varietynek adott interjújában elárulta, hogy nem tervezi az ötödik évaddal lezárni June történetét. 

Hálásak vagyunk a Hulunak és az MGM-nek, amiért lehetővé tették számunkra, hogy elmondhassuk ezt a történetet, amely sajnos ugyanolyan aktuális maradt, mint korábban, és csodáljuk hihetetlen rajongóinkat a megingathatatlan támogatásukért, nélkülük soha nem jutottunk volna el eddig a pontig. 

Bár ő is tisztában van vele, hogy a show a végéhez közeledik, egyelőre még nem temeti, ami nagyon jó hír nekünk, rajongóknak! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top