nlc.hu
Szabadidő

Ezüstérmes a magyar nyíltvízi úszók csapata

Vizes vb: magyar ezüstérem a nyíltvízi úszók csapatversenyében

Megvan a 3. érmünk a vizes világbajnokságon!

A magyar válogatott ezüstérmet nyert a nyíltvízi úszók csapatversenyében a Lupa-tavon zajló világbajnokság vasárnapi nyitónapján.

Rasovszky Kristóf

Rasovszky Kristóf a célba érkezés után – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A Rohács Réka, Olasz Anna, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf összeállítású váltó 1:04:43.00 órás eredménnyel végzett a második helyen a németek mögött, az olaszokat célfotóval megelőzve.

Magyar ezüstérem a nyíltvízi úszók csapatversenyében

Az ezüstérmes magyar csapat: (balról jobbra) Rasovszky Kristóf,  Olasz Anna, Rohács Réka és Betlehem Dávid – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar együttes ugyanabban az összeállításban vágott neki a 4×1500 méteres viadalnak, mint amivel tavaly ugyanitt az Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, de ebben a felállásban decemberben az Abu-Dzabiban rendezett világkupán ezüstérmet is nyert. Ahogyan Gellért Gábor szövetségi kapitány már előre jelezte, ahogyan az esélyes csapatok általában teszik, a két lány kezdett, Rohács Réka és Olasz Anna, majd Betlehem Dávid következett, végül Rasovszky Kristóf zárta a sort.

Ez a 3. magyar érem a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, mivel Milák Kristóf 200 és 100 méter pillangón diadalmaskodott.

(MTI)

Még több hír a vizes vb-ről az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top