nlc.hu
Szabadidő

Felvette a kollégája nevét a zaklató nő

Hátborzongató zaklatás: egy nő felvette a kollégája nevét, és úgy tett, mintha házasok lennének

A filmbe illő zaklatási történetben a nő azt állította, hogy a volt kollégája a férje, a közösségi oldalakon áradozott róla, és még a férfi nevét is felvette.
Egy nő és egy féri sziluettje a függöny két oldalán

Egy nő annyira megszállottja lett a kollégájának, hogy a férfi vezetéknevére változtatta a saját nevét, és úgy tett mintha házasok lennének.

Alexander Wilkinson és – az új nevén – Ray Israel-Wilkinson a brit kulturális, média- és sportminisztériumban ismerkedtek meg, de ott semmilyen kapcsolatban nem álltak egymással. Ám amikor a nő munkahelyet váltott, megkereste a férfit, és változatos módszerekkel zaklatni kezdte.

A közösségi oldalakon olyan profilokat hozott létre, amelyeken a férfit dicsőítette, a feleségének mondta magát, és azért könyörgött, hogy végre újra találkozhasson és magához ölelhesse – ahogy emlegette – „az ő Wilkóját”. A nő Twitter-profiljának azt volt a neve, hogy „Alexander Wilkinson a királyom”, és azt állította, hogy a titkosszolgálatok miatt nem lehetnek együtt. Emellett 104 szerelmes dalt küldött a férfinek, és elárasztotta e-mailekkel.

Mindezek a bírósági tárgyaláson derültek ki, ahogy az is, hogy

a nő a Sultan vezetéknevét Israel-Wilkinsonra változtatta, hogy úgy tűnjön, mintha a Wilkinson nevű férfi felesége lenne.

Israel-Wilkinsont zaklatás miatt letartóztatták, de megszegte az óvadék feltételeit, mert plakátokkal várta a férfit a munkahelye előtt. A nőt végül kényszergyógykezelésre kötelezték, valamint határozatlan idejű távoltartási végzést hoztak ellene.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Getty Images/Maciej Toporowicz)

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top