nlc.hu
Szabadidő

Imádja az extrém sportokat Enzsöl Balázs

A képernyőn visszafogottabb, pedig Enzsöl Balázs az extrém sportok szerelmese

A Mestercukrász zsűritagja nemcsak a desszertekben keresi a kihívást, hanem a szabadidejében is.

Enzsöl Balázs már gyerekkorában is imádta a gyorsaságot, szenvedélye a mai napig megmaradt. Hét éve Barcelonában dolgozik, de megjárta már Malajziát, Balit, Svájcot és a szomszédos Ausztriát is. Mindegy, hogy a világ melyik táján él, két dolog mindig állandó volt az életében: a cukrászat és az extrém sport – derült ki a Fókusz riportjából.

Enzsöl Balázs

Enzsöl Balázs imádja az extrém sportokat – Fotó: Sajtóklub

Nagyon sokszor, amikor az izgalmasnak tűnő, de amúgy néha unalmas munkából ki tud húzni sokszor úgy, hogy ebédidőben, például van egy gyorsasági motorom és elmegyek azzal egy fél órára. Nagyon sok munka mellett nyáron csak annyira van időm motort használni, hogy A-ból B-be menjek, és az teljesen más” – árulta el a Mestercukrász zsűritagja.

Elmondása szerint a gyorsaság mellett a magasságokat is szereti: “Voltam ipari alpinista is, és a falmászást is imádom“.

Mindegy, hogy Budapesten vagy Barcelonában van, a futást mindenhol beiktatja a napirendjébe: napi 7 kilométert fut. Imád wakeboardozni is, de a sok munka mellett erre ritkábban van ideje. “Barcelonában is tök jól ki lehet használni az extrém sportokat. Hajnalban vagy reggelente kajakozni szoktunk, néha-néha jetski is befigyel” – mesélte Enzsöl Balázs.

Állítja, 10 évvel ezelőtt sokkal bátrabb volt, ma már óvatosabban motorozik, aminek a családja is jobban örül. “Nem szeretik, hogy ha elmegyek motorozni. (…) A motorozásban, főleg a gyorsaságinál, észnél kell lenni” – tette hozzá.

Olvass még Enzsöl Balázsról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top