nlc.hu
Sztárok

Mestercukrász: kifakadt Enzsöl Balázs

Alaposan helyretette a Mestercukrász versenyzőjét Enzsöl Balázs

Elege lett Gábor kifogásaiból.

Kötényszerző nappal folytatódott a Mestercukrász 2. a csütörtöki adásban. Tíz versenyző előtt megcsillant a továbbjutás lehetősége. Az első fordulóban 5 versenyző mérhette össze tudását, feladatuk 15 tökéletes töltött fánk elkészítése volt, 3 ízben és 3 formában.

Enzsöl Balázs

Enzsöl Balázs (j) és versenyzője, Gábor (b) – Fotó: Sajtóklub

A versenyzők közül Gábor megégette az első fánkjait és a töltéssel is nagyon megküzdött, így aztán a művészi díszítésre, amit annyira várt tőle a zsűri, alig maradt ideje. A 15 darab fánkot mentás-málnás ganache-zsal, bazsalikomos epervelővel és rumos trüffelkrémmel töltötte meg, és az egyik fánkra egy mintát is felfestett az utolsó pillanatokban.

A fánktöltéssel azonban a poklok poklát járja meg, és úgy érezte, szinte lehetetlen, hogy időben végezzen a munkával. Mikor Enzsöl Balázs észrevette Gábor kétségbeesését, odarohant hozzá, hogy kirántsa a gödörből. Alaposan helyretette a versenyzőt, mert a cukrászséfnek elege lett Gábor kifogásaiból.

Azt hiszem, minden idők egyik leggusztustalanabb fánktöltése volt, mert szerintem ilyet még senki nem látott, aki cukrászatban dolgozik. Nem vagyok rá büszke” – fakadt ki a versenyző, azzal indokolva, hogy képtelen használni a habzsák fánktöltő csövét. Erre Enzsöl Balázs leteremtette, hogy ne kifogásokat keressen, hanem inkább arra koncentráljon, hogy ne kerüljenek fel a tányérra égett fánkok.

Olvass még a Mestercukrász 2. évadáról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top