nlc.hu
Szabadidő

Rejtélyes bankjegyeket talált házfelújítása közben

Rejtélyes bankjegyeket talált a százéves ház felújítása közben

A régi ház tornáca alá rejtett pénzt a földmunkák során találta meg a tulajdonos.
Egy amerikai ház tornáca

Váratlan meglepetésre bukkant egy amerikai férfi, amikor felújította New Jersey-i házát: a tornác alatt talált ezer dollárt 10 és 20 dolláros bankjegyekben, amelyek 1934-ből származtak.

Rich Gilson és felesége, Suzanne négy évvel ezelőtt vette a Wildwoodban található, 1920-as években épült házat. Azóta megmagasították az épületet, és új alapot csináltak.

Amikor Gilson egy mini kotrógéppel a régi alapot távolította el, furcsa dolgokra lett figyelmes. Azt hitte, gyomnövények, ezért csak félredobta őket egy földhalomra. Két nappal később ismét szemet szúrtak neki, és amikor jobban megnézte a tárgyakat, rájött, hogy feltekert és összekötött papírdarabok.

Megnéztem a szélét, és miután láttam, hogy zöldes árnyalatú, azt mondtam: »Ez pénz«. Úgy néztek ki, mintha mini cigaretták lennének összekötözve. Csak ahogy szétszedtem, akkor kezdtem látni, hogy miről is van szó

– emlékezett vissza a felfedezésre a férfi.

A bankjegyek ott voltak elásva, ahol a tornác volt. Korábban azt a területet csak kúszva lehetett megközelíteni, így nem csoda, hogy csaknem 90 évig senki sem talált rá a pénzre, ami elrejtése idején hatalmas összegnek számított.

Felújítás közben sok minden előkerülhet: egy nő különös üzenetet talált a tapéta alatt az előző tulajdonostól, más pedig rengeteg elrejtett viszkire bukkant a szesztilalom idejéből.

(UPI)

Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Avi Werde)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top