nlc.hu
Szabadidő

Kiskert olcsón

Így alakíthatsz ki hangulatos kiskertet fillérekből – 5 tipp, hogy meseszép kerted legyen

Minimális kézügyességgel és egy kis fantáziával varázslatos hangulatot teremthetsz a kertedben!

Nem feltétlen kell szélesre nyitni a pénztárcádat, ha hangulatos és szép kertet szeretnél. Segítünk inspirálódni, a többi már csak rajtad múlik!

Hangulatos székek

A lehető leglátványosabban és viszonylag egyszerűen azzal dobhatod fel a kertet, ha átfested, felújítod a bútoraidat. A megkopott festéket, lazúrt távolítsd el, csiszold le, majd jöhet a festés! Az, hogy egyszínűre vagy épp szivárványszínűre fested a székeket, már csak a te stílusodon múlik.

Kertibútorok a kertben

Régi székek új élete (Fotó: Getty Images)

DIY mécsestartók

A bolti mécsestartók között is van rengeteg szép és különleges, de a saját készítésűnél egyedibb nem létezik. Ráadásul végtelenül egyszerű dolgod lesz: elég néhány befőttesüveg, amit dekorálhatsz színes üvegfestékkel, papírral, de ha a naturális vonalat szereted, akkor madzaggal átkötve is nagyon hangulatos mécsestartókat készíthetsz.

Mécsestartók az asztalon

Pillanatok alatt hangulatos fényáradat lesz a kertben (Fotó: Getty Images)

Lampionok a fán

Ne csak az asztalra, hanem a fákra is gondolj, amikor a hangulatvilágítást tervezgeted a kertedben! Már egy-két fényfüzér is elég ahhoz, hogy mesebeli hangulatot teremts. A szolár lámpák éveken keresztül vidám kiegészítői lehetnek a kertednek. Ha pedig ki szeretnéd maxolni a fényáradatot, a fa törzsére, ágaira apró fényfüzért is tekerhetsz, arra azonban vigyázz, hogy kültéri izzósort használj!

Lampionok a fán

A fákra aggatott lampionok is hangulatosak (Fotó: Getty Images)

Ments növényeket!

Minden kertészetben van egy rész, ahol olyan növényeket árulnak, amik megsínylették az áruházi életet, ezért nem a legszebbek. Ha olcsón szeretnél növényekhez, virágokhoz jutni, akkor mentsd meg őket! Tény, egy kis időbe beletelik, amíg újra erőre kapnak, de megéri, mert két legyet üthetsz egy csapásra: jót is teszel, és a pénztárcádban is több pénz marad.

Nő kertészkedik

Ments növényeket! (Fotó: Getty Images)

Színes párnák

Ha szeretnél mindenféle átalakítást és munkálatot megúszni, akkor is van megoldás arra, hogy felfrissítsd a kertedet. Ennek a lehető legegyszerűbb módja, ha színes párnákkal és különböző méretű, alakú mécsestartókkal dobod fel a teret. Játszhatsz a textúrákkal is, a lényeg, hogy az összkép harmonikus és vidám legyen.

Kertibútorok a kertben

A színes textilek nem csak a lakásban mutatnak jól (Fotó: Getty Images)

Ismerj meg még több DIY praktikát!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top