nlc.hu
Szabadidő

Tüntető futárok foglalták el a Margit hidat

Már reggel elfoglalták a Margit hidat a tüntetők, a villamosközlekedés is leállt

A korábbi esti tüntetések után hétköznap reggel gyűltek össze a kata kivéreztetése ellen tüntetők. A tüntetést a futárok hozták össze szándékosan munkaidőben, hogy így nagyobb figyelmet kapjanak.

A futárok azt ígérték az eseményt megelőzően a közösségi médiában, hogy a kata kivéreztetése miatt indult mozgalomnak ők lesznek a motorja, hiszen ismerik a várost és mobilisak. A gyülekezés már reggel hét óra előtt megkezdődött a Margit híd pesti hídfőjénél, és nem sokkal hét óra után le is zárták a hidat. Eleinte a villamosforgalmat még átengedték, de később már azt sem – írja a helyszíni élő közvetítésében a Telex.

Tüntetés a Margit hídon

A ma reggeli tüntetés képei (Fotó: Herczeg Szonja/nlc)

Nyolc körül a tüntetők nagyjából pár százan voltak. Páran azt kezdték skandálni, hogy „Ez lesz mindennap”. Az eseményen spontán felszólalások zajlanak, önként felszólalókat keresnek, hogy mondják el, miért vannak itt.

Nem csak futárok és katások vannak jelen, felszólalt már egyszerű szimpatizáns és rutinos nyugdíjas tüntető is. Az egyik futár arra szólította fel az embereket, hogy ne csak itt, Budapesten, hanem a megyeszékhelyeken és a kisvárosokban is tüntessenek, mert csak annak lehet hatása.

A BKK a tüntetés idejére a villamos helyett a metró használatát javasolja a tömegközlekedést választóknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top