nlc.hu
Szabadidő

Hétéves a világ legfiatalabb mariachija

Hétéves mariachi próbálta jobb kedvre deríteni az uvaldai embereket az iskolai lövöldözés után

Mateo Lopez még csak négyéves volt, amikor a szülei beíratták egy tanárhoz, hogy megtanuljon gitározni és énekelni, de a fiú már jóval korábban bizonyította, hogy az élete a zene.
Mateo

Szülei elmondása szerint míg más gyerekek kétévesen maximum bugyuta gyerekmondókákat énekelnek, addig fiuk, a kis Mateo alighogy megtanult beszélni, rögtön igazi mexikói mariachi dalokat kezdett el énekelni. A fiú és családja a texasi San Antonioban él, és az apja, Adalberto számára óriási büszkeséget jelent, hogy fia ennyire érdeklődik a népzenéjük iránt. Adalberto apja ugyanis szintén mariachi volt, de ő a fiaként nem követte ebben, gyerekként inkább folyton a barátaival lógott. Az édesapja már rég meghalt, de tudja, hogy biztosan nagyon örülne annak, hogyha a fiából nem is, legalább az unokájából szintén mariachi lett, ráadásul a maga hét évével a világ legfiatalabbja. Ezzel a korrekorddal be is került a Guiness Rekordok Könyvébe, és ez alkalomból tartottak is neki egy kis bulit Olaszországban – írja a yahoo.com.

Mateo szülei úgy érzik, hogy Mateo által visszaadhatnak valamit annak a közösségnek, ahonnan jöttek, és amelyiket olyan nagyra becsülik. A fiú elmondása szerint azért imádja a mariachi zenét, mert az Mexikót jelenti neki. Mateo jelenleg a gitár mellett zongorán és hárfán is játszik. A fiú már részt vett egy mexikói tehetségkutató műsorban is, ahol szintén nagy sikert aratott. A szülők örülnek neki, hogy a fiuk ennyire szeret zenélni, ugyanakkor próbálják megőrizni az egyensúlyt az életében, hogy az ne csak gyakorlásból és fellépésekből álljon. Az egyik legemlékezetesebb fellépése idén esett meg, amikor a 21 áldozatot követelő iskolai lövöldözés után ő és néhány mariachi Uvalda városába utazott, hogy fellépésükkel próbáljanak némi fényt vinni a sötétségbe és gyászba borult közösségbe. És hogy mi szeretne lenni Mateo, ha nagy lesz?

Én akarok lenni a világ legnagyobb énekese!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top